Kaip išsirinkti grindinio plokštes ir žvirgždą

Sodo medžiagų pasirinkimas neturėtų būti skubotas, kadangi būtent jos turi daugiausiai įtakos galutiniam rezultatui. Kad gautumėte puikų rezultatą, jums reikėtų kruopščiai apmastyti, kokį žvirgždą bei grindinio plokštes naudosite, kaip visa tai klosite ir kiek jums tai kainuos.

Praktiškumas

Renkantis medžiagas pirmiausia turėtumėte galvoti apie jų praktiškumą. Jūs turėtumėte kurti stabilius paviršius, tinkamus takams bei sodo baldams.

Medžiagos taip pat turėtų derintis su esama sodo erdve. Tikslas būtų papildyti tiek šalia esantį namą, tiek juos supančią erdvę, o ne kurti atskirą, savitą įvaizdį.

Shutterstock nuotr.

Grindinys

Norėdami sodui suteikti senovinį įvaizdį, naudokite skirtingo dydžio ir formos skaldytas akmens plokštes, kurios susideda kartu kaip dėlionė. Šios plokštės dažniausiai būna gaminamos iš natūralaus akmens, pavyzdžiui, kalkakmenio ar smiltainio. Vienas didžiausių privalumų naudojant natūralaus akmens plokštes yra tai, kad su amžiumi jos atrodo tik geriau. Tačiau kadangi šios plokštės būna parduodamos skirtingų dydžių ir storių, jums teks kiekvieną akmenį lyginti atskirai, o tai padidints darbo išlaidas. Taip pat galite rinktis dirbtinį akmenį, pagamintą iš žvyro bei cemento. Geresnės kokybės dirbtiniai akmenys yra neslidūs, plonesni, todėl juos lengviau įrengti, nors ir kaina gali nedaug skirtis nuo natūralaus akmens.

Niekas nesuteikia sodui tiek senovinio jausmo ir prasmės, kaip antikvarinės detalės. Sendaikčių parduotuvėse galite įsigyti įvairiausių daiktų, padėsiančių dekoruoti bei suteikti sodui istorijos žavesio.

Shutterstock nuotr.

Šiuolaikiškam įvaizdžiui sukurti naudokite apdirbtas akmens plokštes. Rinkitės vienodo dydžio plokštes ir išdėliokite jas taisyklinga tinklelio forma, kad gautumėte modernesnį bei aštresnį įvaizdį. Norėdami daugiau tekstūros rinkitės kalkakmenio plokštes.

Žvirgždas

Apie žvirgždą neretai blogai atsiliepiama, kadangi jis sunkiai sukimba ir visur išsibarsto, tačiau kampuotas žvirgždas (smulkesnis kaip 10mm) sukimba tvirtai, yra nebrangus ir gali būti pilamas į bet kokias formas, todėl jo panaudojimo galimybes riboja tik jūsų fantazija. Taip pat galite įsigyti specialų žvirgždo mišinį, kuris sustingęs sukurs tvirtą bei stabilų paviršių. Šis sprendimas būtų idealus keliukams ar vietoms, kur reikalingas kietas paviršius.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis