Kaip atnaujinti vonios kambario hermetinę hidroizoliaciją

Hermetiko danga vonios kambaryje, nesvarbu ar ji išlieta aplink vonią, praustuvą ar dušą, yra nepralaidi vandeniui, bet tikrai nėra amžina. Laikui bėgant, ši danga gali nusidėvėti, sutrūkinėti, prarasti spalvą ir susitraukti. Hermetinės dangos atnaujinimas aplink vonią, kriauklę ir dušo kabiną yra lengvas vandenį praleidžiančių įtrūkimų ir įskilimų taisymo metodas, padedantis išvengti pelėsių ir vandens žalos.

1. Senos hermetiko dangos pašalinimas

Pasitikrinkite hermetiką savo vonios kambaryje. Atidžiausiai reikėtų tikrinti vietas, kurios nuolat yra šlapios, tokios kaip dušo kabinos kampai ir pagrindas, taip pat vonios galas, kur bėga vanduo. Priklausomai nuo hermetiko būklės, gali būti, kad jums pavyks jį lengvai pašalinti naudojant glaistyklę ar kitą panašų įrankį. Aštrus peilis taip pat gali būti pravartus, kadangi juo galėsite visiškai nugremžti senąjį hermetiko sluoksnį nuo plytelės

Dirbkite lėtai ir atsargiai. Plytelių paviršius yra atsparus ir ilgaamžis, bet senas hermetiko sluoksnis turi būti visiškai pašalintas nuo paviršiaus. Nors kai kuriose vietose hermetiko būklė gali būti geresnė, nei kitose vietose, pašalinkite jį visą. Tokiu būdu nereikės naujo hermetiko "jungti" su senu, nes tai ne visada pavyksta.

2. Nuvalykite plyteles ir kitus paviršius.

Popierinį rankšluostį suvilgykite techniniu spiritu. Spiritą naudokite likučių nuvalymui nuo plytelių paviršiaus, ten, kur reikės iš naujo tepti hermetiką. Šie paruošiamieji darbai padeda užtikrinti stiprų sąryšį tarp naujo sandariklio ir švarios plytelės.

3. Padenkite nauju hermetiko sluoksniu

Naudodami aštrų peilį 45o kampu nupjaukite hermetiko tūtelės vamzdelio galą. Norėdami iš tūtelės purkšti sandariklį, naudokite sandarinimo pistoletą.

Laikydami pistoleto galą maždaug 45o kampu vilkite jį palei norimą užsandarinti kraštinę vienu tolygiu judesiu, sutampančiu su hermetiko tekėjimo greičiu. Jei vienose vietose sandariklis padengiamas didesniu sluoksniu, arba kai kuriose vietose jo būna tik plonytė juosta, tai dar galima ištaisyti. Po kiekvienos linijos švariai nuvalykite pistoleto galiuką. Tęskite aplink visą vonios ir dušo perimetrą, stengdamiesi užsandarinti visus kraštus.

4. Perteklinio hermetiko nuvalymas ir linijų ištiesinimas

Norėdami pašalinti perteklinį sandariklio kiekį ir išlyginti linijas, pamirkykite pirštą vandenyje ir perbraukite per hermetiko liniją, taip ją išlygindami. Reguliariai jį nusivalykite ir iš naujo susidrėkinkite. Braukiant pirštu per dar drėgno hermetiko liniją, jis yra efektyviai sustumiamas į tokias vietas, kaip atviri tarpai tarp plytelių arba tarp vonios ir jos apvadų. Jei tam naudojate popierinį rankšluostį, kelis kartus jį perlenkite, kad neperneštumėte perteklinio hermetiko ant plytelių paviršiaus. Patogiau naudoti specialias menteles sandariklio siūlei lyginti.

Jei susidūrėte su vieta, kur buvo panaudota nepakankamai hermetiko, gali būti, kad jums pavyks sustumti perteklinį hermetiką iš kitos vietos. Jei ne, uždėkite naują mažą hermetiko kiekį naudodami silikono pistoletą ir negaišdami jį išlyginkite, kad jis susilietų su likusiu hermetiku.

Dauguma sandariklių turi trumpus kietėjimo laikus. Taigi, jei ant aplinkinių plytelių hermetikas jau sukietėjo, naudodami aštrų peilį nupjaukite sandariklio kraštus netoli originalios tepimo vietos ir tada švariai jį nulupkite nepažeisdami vandens nepraleidžiančio sluoksnio.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis