Kaip atnaujinti kietmedžio grindis?

Kai kurie namų savininkai bijo užsiimti kietmedžio grindų remontu, nes jų patirtis jiems sako, kad kietmedžio grindys yra sunkiai atnaujinamos. Tačiau jei jūsų grindys buvo prižiūrimos, daugumą kietmedžio rūšių galima atnaujinti iki beveik naujos būklės.

Dėmių pašalinimas

Viena iš dažniausių problemų pasitaikančių senesnėse kietmedžio grindyse yra tai, kad ant jų atsiranda tamsios dėmės, ten, kur jos buvo pažeistos vandens arba buvo užsistovėjusi drėgmė ir mediena prarado spalvą. Dauguma namų savininkų susiviliotų patamsėjusią grindų dalį išplėšti arba ją uždengti. Štai ko galima imtis, norint pagerinti grindų išvaizdą ir dažnai netgi visiškai pašalinti dėmes.

Nušlifuokite pažeistą plotą. Pradėkite naudodami stambų švitrinį popierių (kuo mažesnis skaičius, tuo šiurkštesnis paviršius - 80 arba 60 paprastai puikiai tinka). Naudokite juostinį šlifuoklį, kad pašalintumėte apdailos medžiagas, dėmę ir pažeistą medienos paviršių. Švelniai pašlifuokite aplinkinį plotą, kad jis susilietų su remontuojama danga. Jei reikia remontuoti kelias vietas viename kambaryje, naudodami būgninį šlifuoklį pašalinkite apdailą nuo visų grindų.

Atnaujinkite medienos paviršių. Šlifuodami su vis švelnesniu švitriniu popieriumi, šlifuokite paviršių, nuo kurio pašalinote dažus ir pažeistą paviršių, naudokite iki 100 numerio švitrinį popierių. Pašalinkite susidariusias dulkes naudodami mikropluošto šluostę ir vaispiritą.

Atkurkite medžio apdailos spalvą naudodami medienos beicą. Norėdami pasiekti geriausių rezultatų, beicą tepkite naudodami teptuką su minkštais šereliais ir vadovaukitės instrukcija ant etiketės. Atnaujinkite buvusią grindų apdailą.

Minimaliai pažeista mediena

Išpjaustytų medienos lentelių dažniausiai negalima atnaujinti, jei buvo pradurtas paviršius, tačiau vientiso pjovimo kietmedžio pažeistas ertmes paprastai yra lengva užpildyti, taip atnaujinant jūsų grindų išvaizdą.

Nušlifuokite remontuojamą plotą. Jūsų tikslas yra ne visiškai išlyginti pažeistą grindų plotą, o pašalinti apsilaupiusią apdailą ir medienos atplaišas ir nušlifuoti medieną iki gryno medžio, kad galėtumėte atnaujinti spalvą. Išvalykite dulkes su mikropluošto šluoste ir bekvapiu vaitspiritu.

Užpildykite pažeistą vietą glaistu. Visiškai sukietėjus glaistui, nušlifuokite užpildytą plotą. Mažiems plotams puikiai tinka būgninis šlifuoklis su 100 šiurkštumo švitriniu popieriumi. Užbaigdami atnaujinimą, atnaujinkite spalvą ir apdailą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis