Kaip atkurti baldus nuo vandens padarytos žalos

Vandens padaryta žala baldams potvynių ar audrų metu ne visada yra tokia didelė, kaip iš pradžių gali pasirodyti. Dažniausiai su tuo įmanoma susidoroti. Šiame straipsnyje pateiksime būdus, kaip restauruoti vandens sugadintus baldus bei kilimus.

Džiovinkite sušlapusius baldus
Vandens pažeistus baldus pirmiausia reikėtų džiovinti. Laikykite juos šiltame kambaryje, su puikia oro cirkuliacija. Jei leidžia oro sąlygos, galite palikti baldus džiūti lauke, tiesiog įsitikinkite, kad temperatūra tam tinkama. Antraip, šaltame ore mediniai baldai džius lėtai bei ant jų kaupsis pelėsis. Kita vertus, jei per šilta, ant baldų gali atsirasti įtrūkimų.

Baltų dėmių šalinimas
Jei ant jūsų baldų susiformavo baltos dėmės, į vieną indą lygiomis dalimis sumaišykite dantų pastą bei sodą. Drėgną skudurėlį pamirkykite mišinyje ir ištepkite vietas, kur susiformavo dėmės. Nublizginkite sritį medvilniniu audiniu.

Pelėsių šalinimas
Juodos dėmės ant jūsų baldų rodo, kad vanduo įsigėrė į medieną, taip suformuodamos pelėsį. Tokiu atveju jums teks pašalinti esančią apdailą ir baliklio tirpalu nuvalyti pelėsius.

Deformuotos faneros restauravimas
Nuo sąlyčio su vandeniu fanera esanti ant baldų gali pradėti linkti bei deformuotis. Tokiu atveju specialiame drėkiklyje mirkykite fanerą, kol ji vėl išsitiesins, tada švariai nuvalykite. Naudodami faneros klijus, priklijuokite restauruotą dangą į jai skirtą vietą, tuomet laukite, kol klijai sustings. Naudojant klijus atidžiai laikykitės gamintojo nustatytų rekomendacijų.

Kilimai
Kilimams valyti galima pasitelkti keletą būdų, priklausomai nuo vandens padarytos žalos

Jei jūsų kilimas buvo pažeistas užteršto vandens, kuriame yra neapdorotų nuotekų, tuomet geriausia juo iškart atsikratyti, antraip savo namuose rizikuojate užveisti pavojingas bakterijas bei alergenus.

Tuo tarpu, jei kilimas buvo pažeistas nehigienišku vandeniu iš tualeto ar indaplovės, tuomet galite jį nesunkiai atkurti, nesibaimindami dėl savo bei šeimos sveikatos. Paprasčiausiai pakabinkite kilimą ir leiskite jam džiūti mažiausiai dvylika valandų. Jei ant kilimo susiformavo pelėsis arba jei manote, kad jis turi būti dezinfekuojamas, tuomet kreipkitės į kompanijas, teikiančias valymo paslaugas.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis