Kaip apsaugoti baldus persikraustymo metu

Persikėlimas į naujus namus yra džiuginantis, tačiau kartu ir varginantis procesas. Vienas iš nemaloniausių persikraustymo darbų – baldų, kuriuos norite pervežti į naujus namus, paruošimas. Kadangi baldai yra didesnių gabaritų ir svorio, pasitaiko, kad pervežimo metu jie būna apgadinami, todėl norint apsaugoti baldus nuo įbrėžimų ar kitų defektų, jiems reikia ypatingos apsaugos. Pateikiame Jums keturis etapus, kuriais vadovaudamiesi galite apsaugoti savo baldus nuo netikėtų sugadinimų persikraustymo metu.

1 etapas: baldų apsaugos priemonės

Geriausiais būdas apsaugoti baldus pervežimo metu yra tinkamų pakavimo priemonių naudojimas:
Medinių ir odinių baldų apsaugai naudokite antklodes. Patartina rinktis storesnes ir neslystančias, kurios priglustų prie baldo paviršiaus, tačiau greitai neįplyštų. Jei nepavyksta rasti storesnio audinio antklodžių, galite sujungti kelias.

Persikraustymo metu yra dažnai naudojama burbulinė plėvelė. Ji puikiai apsaugo trapius ir linkusius lūžti elementus, taip pat stiklo plokštes ar medinius baldus su išraižytais ornamentais.
Be burbulinės plėvelės patartina įsigyti ir paprastą polietileninę plėvelę. Ji yra nebrangi, tačiau labai naudinga, kai reikia sutvirtinti slankiojančias sistemas: stalčius, dureles ir pan. Taip pat įvynioti baldai pervežimo metu neapdulkės.

Didesnius stiklo paviršius, tokius kaip veidrodžiai ar stalviršiai, galite apsaugoti gofruoto kartono lakštais. Minkštas baldų detales ir tekstilę apsaugosite įpakuodami į celofaninius maišus.

Nepamirškite įsigyti pakavimo juostos. Jos dėka sutvirtinsite prieš tai minėtas pakavimo priemones. Įspėjimas: neklijuokite lipnios juostos tiesiogiai ant baldo paviršiaus, nes plešiant gali nusilupti paviršiaus dažai ar lakas.

2 etapas: baldų valymas

Dauguma daro didžiulę klaidą supakuodami baldus prieš tai nuo jų nenuvalę dulkių ir kitų nešvarumų. Susikaupusios dulkės retkarčiais gali subraižyti kietą baldų paviršių pergabenimo metu ir taip sukelti Jums dar daugiau galvos skausmo. Daug laiko skirti baldų valymui prieš pakavimą nepatartina, kruopščiau tai padarysite jau naujuose namuose, tačiau užtikrinkite, kad ant baldų paviršiaus neliktų stambesnių dalelių bei dulkių, kurios gali sugadinti baldo išvaizdą.

3 etapas: baldų išardymas

Jei tik yra galimybė, didesnių gabaritų baldus išardykite atskiromis detalėmis. Tai padarę Jūs ne tik lengviau pervešite baldus į naujus namus, bet ir užtikrinsite didesnę apsaugą.
Prieš išmontuojant baldą atkreipkite dėmesį į baldo surinkimo instrukciją. Ji Jums padės tinkamai išardyti baldą, nes nurodys kokią detalę reikia nusukti pirmiausia, o kurią po to. Rekomenduojama smulkias detales ir varžtelius tvarkingai sudėti į maišelį, kad gabenimo metu nepasimestų. Taip pat jei Jūsų sofa ar komoda yra ant pakeliamų kojelių, būtinai jas nusukite, juk nenorite, kad papildomos kojos būtų nulaužtos.

4 etapas: baldų pakavimas

Įsigiję reikiamas pakavimo priemones ir parengę baldus, pradėkite patį pakavimo procesą. Pakuojant baldus labai svarbu įvertinti žalas, kurios gali pakenkti Jūsų baldams. Kaip tekste jau minėjome, labai svarbu užtikrinti, kad visos baldų judančios detalės būtų sutvirtintos ir nejudėtų. Tai padaryti galite panaudodami polietileninę plėvelę. Nuo drėgmės baldus apsaugosite įpakavę juos į celofaninius maišus. Na, o nuo nepageidaujamų dūžių ir įbrėžimų apsaugos burbulinė plėvelė ir tekstiliniai audiniai.

„Prieš pradedant perkraustymo procesą, išsimatuokite durų, koridorių, liftų ir laiptinių angas. Labai svarbu įsitikinti, kad Jums nekils problemų nešant baldus iš senųjų namų į naujuosius. Jei kokios baldo detalės trūkto ir netelpa pro duris, esant galimybei, jas nusukite, tačiau darykite tai labai atsargiai, nes jei sugadinsite susukimo vietą, vėliau susuktas baldas bus nestabilus ir yra didelė tikimybė, kad greitu metu lūš per tą vietą, kurią pažeidėte“, – įspėja baldų ekspertas ir „Deinava“ baldų prekybos tinklo steigėjas Valdas Davidavičius.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis