Ką daryti ir ko nedaryti renkantis kiemo želdinius

Kiekvienas namų savininkas nori turėti patrauklų ir patogų kiemą. Nors kiekvieno požiūris yra skirtingas, vis dėlto egzistuoja keletas bendrų idėjų, kaip turėtų atrodyti racionaliai įrengtas išvaizdus kiemas. Į ką iš tiesų reikėtų atsižvelgti kalbant apie patrauklų kiemo dizainą? Kokių klaidų reikėtų vengti?

Nepradėkite sodinti bet ko, ko tik užsimanote. Vien todėl, kad jums, tarkime, patinka rožės, neturėtumėte sodinti eiles šių augalų jūsų priekiniame kieme. Kiemo erdvės kūrimas be plano yra tas pats, kas namo statymas be brėžinio. Prieš pirkdami augalus ir prieš pradėdami kasti žemę, pamąstykite, kokias augalų grupes iš tiesų norėtumėte pasisodinti kieme. Tai padės jums nusistatyti prioritetus ir priimti protingus kraštovaizdžio kūrimo sprendimus. Kaip viskas derės tarpusavyje? Kaip viskas atrodys?

Nepamirškite sezonų kaitos. Tam tikri augalai žaliuos pavasarį, o ne rudenį, kita vertus, egzistuoja platus visžalių medžių ar krūmų pasirinkimas. Pamėginkite susiplanuoti savo želdinius taip, kad visais metų laikais turėtumėte kai kuriuos žaliuojančius augalus.

Palikite šiek tiek erdvės. Daugiamečiai augalai, krūmai ir medžiai, augdami reikalauja erdvės. Be jos jie peraugs erdvę ir pradės konkuruoti su šalia augančiais augalais,mesdami jiems šešėlį (taip pat ir naudodami dirvoje esančias maistingąsias medžiagas). Prieš sodindami sužinokite kokio dydžio augalas gali išaugti ir turėkite tai omenyje planuodami.

Reguliariai ravėkite. Niekas nemėgsta kruopštaus ravėjimo, tačiau jei tu nedėsite pastangų atsikratydami žolių savo kieme, jos išsikeros. Tai svarbu, nes žolės ne tik gadina jūsų apželdinimą, pakenkia trinkelėms ar kitai kiemo dangai, bet ir paprastai jos atrodo negražiai.

Atsikratykite negyvų krūmų ar augalų. Niekas taip negadina vaizdo, kaip nudžiūvę lapuočiai. Tad verta pašalinti negyvus krūmus ar daugiamečius medžius.

Vien todėl, kad kuriate vaizdingą kiemą, nereiškia, kad jo rūpinimasis juo turi užimti visą jūsų laisvą laiką. To galite labai paprastai išvengti, jei rasite būdų suderinti tokius augalus, kurie reikalauja minimalios priežiūros. Nors lapuočius medžius visi mėgstame ir jie atrodo gerai, nepamirškite, kad rudenį turėsite daugiau vargo, todėl pasirinkite optimalų jų skaičių.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis