Guminė grindų danga: pliusai bei minusai

Guminė grindų danga paprastai asocijuojasi su sporto salės, mokyklos ar komercinės paskirties patalpos grindimas, tačiau šiandien ši grindų danga po truputi atranda sau vietą ir individualių namų bei butų interjeruose. Kviečiame geriau susipažinti su šia patvaria ir lengvai prižiūrima virtuvės bei vonios grindų danga.

Pliusai

Atspari grindų danga. Guminė grindų danga yra labiausiai vertinama dėl savo tvirtumo bei atsparumo įvairiems veiksniams. Tinkamai įrengtos guminės grindys (plytelių arba kilimo forma) gali tarnauti dvidešimt metų ir net daugiau. Tokia grindų danga yra atspari drėgmei, todėl dažnai yra naudojama virtuvės, vonios, skalbimo kambariuose. Guminė grindų danga taip pat yra atspari ugniai bei nudegimams. Maži šilumos šaltiniai (pavyzdžiui: numesta cigaretės nuorūka) nepaliks nudegimo žymės ant šių grindų. Taip pat gaisro atveju į orą nebus išleisti nuodingi garai, nes guminė grindų danga yra netoksiška.

Lengva priežiūra. Kasdieninė guminių grindų priežiūra yra itin paprasta. Grindis galima valyti paprasčiausiu drungname vandenyje sudrėkintu skuduru. Specialistai pataria guminių grindų dangą padengti specialia vaško emulsija. Tokia emulsija padengtos grindys pasidaro dar labiau atsparios įvairiai žalai: dėmėms, spalvų išblukimui ir t.t..

Minkštumas. Ant guminės grindų dangos gera stovėti, nes po kojomis yra juntamas minkštumas. Šis minkštumas gali atpalaiduoti nuo ilgo vaikščiojimo pavargusias kojas, ne veltui tokia grindų danga naudojama mažmeninės prekybos vietose. Ši grindų danga puikiai tinka namų erdvėms, kuriose reikia ilgai stovėti (pavyzdžiui: virtuvei).

Garso izoliacija. Guminė grindų danga pasižymi puikiomis garso izoliacinėmis savybėmis, todėl tinka butuose, kai norima apsaugoti kaimynus nuo triukšmo.

Spalvų ir tekstūrų įvairovė. Anksčiau guminė grindų danga dažniausiai būdavo pilkos arba juodos spalvos, tačiau šiandien galima rinktis iš daugybės skirtingų spalvų bei raštų. Taip pat galima rinktis iš skirtingų tekstūrų (nuo lygaus paviršiaus iki sudėtingos tekstūros su įdubimais arba iškilimais).

Guminės grindys
Guminės grindys
Shutterstock

Minusai

Nepigi grindų danga. Didžiausias šių grindų minusas - aukšta kaina. Nors rinkoje yra ir ne itin brangių guminės dangos variantų, tačiau norint kokybiškų grindų teks mokėti panašiai, kaip už medines grindis. Šios grindų dangos kaina priklauso nuo kokybės, pasirinkto storio, dizaino sprendimų ir t.t..

Dėmės. Nors guminė grindų danga yra lengvai valoma, kai kurios medžiagos jai gali smarkiai pakenkti, pavyzdžiui: kai kurie plovikliai gali turėti neigiamą įtaką grindų dangos spalvai. Riebalų dėmės taip pat gali turėti neigiamą poveikį šiai dangai, todėl riebalams patekus ant guminių grindų, juos reikia tuoj pat nuvalyti.

Slidumas. Guminė grindų danga yra saugus ir minkštas grindų pasirinkimas, tačiau reikia būti atsargiems tuo atveju, jei ant grindų išsipylė didesnis vandens kiekis. Kadangi tokios grindys kartas nuo karto yra padengiamos vaško emulsija, išsipylus vandeniui, jos gali tapti ganėtinai slidžios.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis