Grindų įrengimas vonioje: kokia danga tinkamiausia?

Vonios kambarys nuo kitų erdvių namuose labiausiai išsiskiria tuo, kad jame yra padidėjęs drėgmės lygis, o tai reiškia, kad ne visos grindų dangos yra tinkamos šios zonos įrengimui. Prieš įrengiant grindis, reikia gerai apsvarstyti visus galimus dangos variantus, įvertinti jų pliusus bei minusus, montavimo ypatybes ir tik tada pirkti medžiagas ir imtis darbų.

Grindų įrengimą vonioje apsunkina jos mikroklimatas (čia vyrauja drėgmė bei temperatūros svyravimai). Grindų danga vonioje turi pasižymėti šiomis savybėmis: atsparumu vandeniui, sandariu montavimu ir lengvu valymu. Toliau aptarsime kelias dangas, kurios atitinka šiuos reikalavimus.


Keramikinės plytelės. Keramikių plytelių klijavimas yra populiariausias grindų įrengimo būdas vonioje. Taip yra todėl, kad ši medžiaga yra atspari, išvaizdi ir palyginus nebrangi. Plytelėmis klota erdvė atrodo tvarkingai bei elegantiškai. Šiandien galima rinktis iš daugybės plytelių dydžių, formų, spalvų, todėl tinkamą šios grindų dangos variantą gali atrasti kiekvienas.


Shutterstock


Akmens masės plytelės. Grindų įrengimas akmens masės plytelėmis yra mažiau populiarus už įrengimą keramikinėmis plytelėmis, taip yra todėl, kad akmens plytelės yra kur kas brangesnės. Kita vertus, jos yra ne tik atsparios drėgmei, bet ir yra be galo tvirtos. Akmens plytelėmis klotos vonios grindys atrodo natūraliai ir prabangiai.


Shutterstock


Vinilo grindys. Grindų įrengimas naudojant vinilo dangą šiandien vis populiarėja. Seniau tokios grindys būdavo naudojamos tik komercinėse patalpose, kadangi jų išvaizda nebuvo itin patraukli, jos buvo vertinamos daugiau iš praktinės pusės. Tačiau šiandien, dėl padidėjusio susidomėjimo, smarkiai išaugo jų spalvų, tekstūrų ir klojimo būdų įvairovė, tad šią dangą imta naudoti ir individualių būstų interjeruose. Vinilo grindys pasižymi ypač dideliu atsparumu (drėgmei, trinčiai, smūgiams), taip pat jos yra antistatinės. Taigi tokia danga gerai tinka nestandartiniam vonios mikroklimatui.


Shutterstock


Linoleumas. Linoleumas - drėgmei atspari medžiaga, kuri gali gražiai imituoti medieną, kuri savaime nėra labai tinkama vonios erdvei, nes nuo drėgmės ji plečiasi bei traukiasi. Grindų įrengimas linoleumu vonioje yra šiek tiek apsunkintas, nes nors ši danga ir yra atspari drėgmei, įrenginėjant grindis padidėjusios drėgmės zonoje, reikia imtis papildomų priemonių šiam atsparumui sustiprinti, o išsipylus didesniam vandens kiekiui ant tokių grindų, reikia suskubti jas nuvalyti.


Shutterstock


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis