Ekspertų patarimai, ko reikia tobuloms būsto sienoms

Sienų glaistymas atrodo vienas juokas – juk kur kas daugiau streso patiriame rinkdamiesi dažų spalvas, tapetus ar baldus. Specialistai skuba paneigti šį mitą. Kartais po netinkamo sienų glaistymo savo būsto interjeru nė negalėsite pasidžiaugti, perspėja jie. Ar žinojote, kad tinkamas ir kokybiškas sienų paruošimas bene svarbiausia būsto įrengimo dalis? Tai tvirtina profesionalūs dizaineriai.

Dizainerė Monika Noreikienė iš karto prisimena itin nemalonią situaciją. „Mano atveju buvo tapetuojamos sienos vonioje. Tai dabar itin populiaru – dažniausiai klientai nori vonią tapetuoti drėgmei atspariu tapetu. Taigi viskas skamba gražiai, bet tokiai voniai reikia itin kruopštaus sienų išglaistymo. Deja, darbininkai suklydo ir pradėjus naudotis vonios kambariu tapetas pradėjo burbuliuotis, kilti, tada vėl leistis. Tikrai labai nemalonu“, – prisiminė specialistė.

Anot specialistų, atliekant sienų glaistymą itin svarbi temperatūra patalpoje ir šilumos išskirstymas. Glaistant šaltuoju sezonu itin svarbu pasirūpinti specialia glaisto džiovinimo įranga. Rekomenduojama paruošiamųjų darbų – būtent tokių kaip sienų glaistymas – nenuvertinti ir kreipti žymiai daugiau dėmesio.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis