Dažome lubas: kaip tai atlikti greičiau, švariau ir paprasčiau

Naujai nudažytos lubos pagyvina visą kambarį. Tai taip pat ir vienas pigiausių būdų, norint atšviežinti viso kambario vaizdą. Nebent jos yra smarkiai sutrūkinėjusios ar reikia kitokio, didesnio remonto. Dažai taip pat dažniausiai būna jau sumaišyti ir nereikia didelio išmanymo, kad juos mokėtumėte teisingai naudoti.

Pasiruošimas


Baldų, paveikslų, kitų rakandų išnešimas užima daug laiko ir atima jėgų. Keli patarimai, kaip visą pasiruošimą paversti paprastesniu:


1. Padalinkite erdvę į kelias dalis, kad galėtumėte, nudažę vieną plotą, perkelti baldus atgal, atlaisvindami kitą plotą. Taip išvengsite kitų kambarių apkrovimo ir netvarkos visame name ar bute.


2. Pasiruoškite savo darbo vietą. Maždaug 6 * 6 metrų grindų plotą uždenkite polietilenine danga. Jie apsaugos grindis nuo dažų lašelių, juos lengvai galima perkloti į kitą vietą, o vakare galėsite juos suvynioti ir naudoti kitą dieną.


Dėmesio: Audinio, medžiagos paklotas nėra gera mintis: audinys sugeria lašus, jie persigeria, tad gali neapsaugoti grindų.


3. Šlepetes avėkite tik dažymo zonoje – jei užminsite ant dažų lašelio ir eisite į kitą kambarį, galite ištepti grindis. Arba dažykite basomis, šlepetes palikite saugioje teritorijoje.


Keliais sluoksniais dažyti lubas?


Žinoma, kiekvienas atvejis yra individualus, tačiau vadovaujantis tam tikromis taisyklėmis, galima sumažinti sluoksnių kiekį tiek, kad būtų įdėta kuo mažiau darbo, bet lubos atrodytų nepriekaištingai.


1. Pirkite tik kokybiškus dažus. Pigūs ir brangūs dažai labai skiriasi ir savo kokybe. Pigių prireiks tikrai daugiau, taigi, įdėsite ir daugiau darbo.


2. Neskubėkite. Nesistenkite vienu mostu nudažyti kuo didesnio ploto, dažykite pamažu, atidžiai, nedideliais potėpiais, kad neliktų neuždažytų vietų ar nuvarvėjimų. Pirmasis sluoksnis turi būti pakankamai tirštas, antrasis galės būti jau plonesnis. 


3. Nuvalykite dulkes. Kaip jau buvo minėta, atidžiai nuvalykite dulkes ir voratinklius – jei jie liks, įsimaišys į dažus, blogiau sukibs su siena. 


4. Apvadai. Ypač atidžiai tepkite lubų kraštus. Kad nepridarytumėte nelygumų, priklijuokite ant sienų dažomąsias juosteles, kad netyčia neuždažytumėte ten, kur nereikia. Lygiam padengimui naudokite specialius įrankius ar patikimą teptuką. 


5. Naudokite storą volelį ir gerą teptuką. Vėlgi, kaip ir dėl dažų, taip ir dėl įrankių – pirkite gerus, negailėkite vieno kito papildomo euro. Storesnis volelis sulaikys didesnį dažų kiekį, lygiau juos paskirstys. Taip pat ir teptukas – geros kokybės teptukas dažo lygiau, lengviau, juos paprasčiau išplauti. Ir – jie yra ilgaamžiškesni, negu pigieji.

Vidutiniškai lubos dažomos du kartus, bet, jei laikysitės šių patarimų, gali užtekti ir vieno sluoksnio.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis