Darau pats: grindų remontas, laminato klojimas ir grindjuosčių pritvirtinimas (1)

Grindų klojimas ne visada yra sunkus darbas. Būsto savininkas dalinasi nuotraukomis, kaip atnaujino balkono grindų dangą.

Mano balkono grindys buvo labai pakrypusios į gatvės pusę, siaubingai girgždėjo ir savo išvaizda visus gąsdino. Senos lentos buvo sutrūnijusios, tad nebegalėjo būti pagrindas laminuotai grindų dangai.

Todėl nusprendžiau išrinkti visas senas grindis. Šis darbas nėra labai malonus, tačiau tikrai būtinas.

Po to buvo sudėti ir pritvirtinti nauji lygūs gulekšniai, ant kurių bus tvirtinamos grindys.

Ant naujų gulekšnių sudėjome 35 mm storio lentas, kurias pritvirtinome ilgais savisriegiais.

Po to ant grindų sudėjome 5 mm storio faneros lakštus, kuriuos prie apatinių lentinių grindų patikimai pritvirtinome savisriegiais.

Dabar grindys yra lygios ir tvirtos, tad galime pradėti jų apdailą.

Iš visų įmanomų apdailos variantų nusprendėme rinktis brandaus ąžuolo spalvos laminuotą grindų dangą. Vaškuotas pasirinktos dangos kraštas bus atsparus vandeniui, be to, tokios grindys bus ilgaamžės. Dabar būtina patiesti termoizoliacijos sluoksnį. Tam pasirinkome 3 mm storio paklotą.

Pakloto lakštai kruopščiai ištiesiami ir per susijungimą suklijuojami tvirta lipnia juosta. Labai svarbu, kad lakštai nepersidengtų, nes tai labai kenkia laminuotai grindų dangai.

Tarp sienos ir pirmos laminuotos grindų dangos eilės būtina įkišti 8-10 mm storio pleištą. Tai leis laminuotai grindų dangai laisvai judėti, net jei laikui bėgant lentos šiek tiek išsiplės. 

Antrąją laminuotos dangos juostą pradėkite kloti nuo pirmosios eilės pabaigoje nupjautos lentos galo (bent jau 30 cm), nes taip visa danga geriau sukibs.

Šiuolaikinė laminuotos grindų dangos užraktų sistema leidžia ją tiesti lengvai. Ganėtinai lengva prispausti naują lentelę prie jau pritvirtintos ir lengvai trinktelėti kumščiu per jų skersinę susijungimo liniją.

Kraštines lenteles galima pritraukti specialia S-formos svertimi, skirta laminuotos dangos tiesimui.

Dabar galima ištraukti visus pleištus, kurie buvo prie kraštinių lentelių. Daugiau jų nebeprireiks.

Pats metas pritvirtinti grindjuostes su kabelio kanalu. Tam ištraukiame iš grindjuostės centrinę juostelę ir pritvirtiname grindjuostę prie sienos savisriegiais arba prikalame mūrvinėmis, prieš tai pragręžę skyles sienose.

Į išorinius ir vidinius kampus tvirtiname kampinius pagal spalvą derančius grindjuosčių elementus.
Beliko tik uždėti centrinę grindjuosčių juostelę ir darbas bus baigtas.

Gražios, šiltos, šiuolaikiškos grindys!

Šaltinis ir nuotraukos: www.sdelaysam-svoimirukami.ru

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis