Darau Pats: būdas padengti jūsų garažo grindis

Garažo grindų danga suteikia gražų estetinį vaizdą visai patalpai ir tuo pačiu atlieka apsaugomąją funkciją – neleidžia kauptis teršalams bei apsaugo grindis, beje, ilgam laikui. Pradedančiajam gali būti nedrąsu pačiam užsiimti tokia veikla, tačiau nesibauginkite – tai nėra taip sudėtinga, kaip atrodo

Pradėkime nuo pradžių:

1. Pasiruošimas. Visų pirma patikrinkite, ar betoninės grindys yra sandarios: užliekite šiek tiek vandens ir stebėkite. Jei vanduo formuojasi lašais, niekur nesubėga, grindys yra sandarios, be plyšių. Tuomet derėtų grindis kruopščiai nuplauti tirpalu su rūgštimi, nuriebalinti. Palaukite, kol išdžius.

Jei grindys buvo dažytos, įsitikinkite, jog nėra atsilaupiusių vietų, atšokusių dažų. Jei visgi yra – pašalinkite dažus grandikliu, nes kitaip visas triūsas gali nueiti perniek. Tuomet dar kartelį reiktų patikrinti, ar grindys tikrai gerai išdžiūvusios. Jei įtariate esant nors kiek drėgmės – palaukite, kol visiškai išdžius, nes kitaip tik sugaišite ir patirsite nuostolių. Jei savo pojūčiais nepasitikite, patikrinkite drėgnumą naudodami lipnią juostą: priklijuokite juostos gabalus bet kokiose vietose ant grindų ir palikite per naktį. Jei ryte po nuplėštomis juostomis grindys yra tamsesnės, vadinasi, jos buvo drėgnos. Panaudokite patalpos džiovintuvą ar tiesiog atidėkite tolimesnius darbus sausesnei ir šiltesnei dienai.

Jei grindyse pastebėjote įtrūkimų grindyse, juos būtina užtaisyti. Švariai nuvalykite. Beje, nepamirškite prie naudojant bet kokias chemines medžiagas užsidėti respiratorių, gumines pirštines bei kitas apsaugas. Garažas turi būti laikomas atviras, kad oras galėtų laisvai cirkuliuoti ir neapsinuodytumėte.

2. Dengimas epoksidine danga. Epoksidas – tai padengimo būdas, kuris susideda iš dviejų komponentų – dervos ir kietiklio. Sumaišius šiuos du komponentus, prasideda cheminė reakcija, susiformuoja standus plastikas, kuris yra kietas ir atsparus dėvėjimuisi. Epoksidas yra itin tvirtas, todėl jis dažnai naudojamas pramoninių patalpų grindų įrengimui. Taigi, sumaišykite epoksidinės dangos mišinį pagal gamintojo nurodytą instrukciją. Atkreipkite dėmesį: jei jūsų grindų plotas yra per didelis, kad vienas žmogus jį padengtų per gamintojo nurodytą laiką – kvieskitės pagalbininkų, nes darbas turi būti atliktas per tam tikrą laiką. Pamirkykite volelį į mišinį ir kruopščiai tepkite, kol visos grindys bus padengtos. Sunkiau pasiekiamas vietas užtepkite mažesniu dažų teptuku.

Danga turi džiūti ne mažiau kaip 2 paras.

3. Užbaigimas. Poliuretaninis hermetikas užtikrins papildomą apsaugą. Tiesiog po to, kai epoksidinė danga išdžius, pasiruoškite pagal nurodymus poliuretaninio hermetiko bei vėl panaudokite dažų volelį (dezinfikuotą mineraliniu spiritu) ir palikite džiūti apie 24 valandas. 

Norėdami lygesnio bei blizgesnio paviršiaus, procesą pakartokite.

Prieš statydami automobilį į garažą, palaukite bent 72 valandas.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis