Bambukinės grindys: kokie yra jų didžiausi pliusai bei minusai?

Bambukinės grindys savo savybėmis kartais gali pasirodyti labai panašios į medžio masyvo grindis, nors iš tiesų jos yra gaminamos iš žolinio tipo augalo – bambuko. Šios grindys pasižymi daugeliu kietmedžio grindų privalumų, tačiau taip pat galima išskirti ir kelis svarbius pažeidžiamumus. Taigi ką reikėtų žinoti apie šią grindų dangą, prieš nusprendžiant ja iškloti namų grindis?

Bambukinių grindų pliusai

* Natūrali grindų danga. Specialistai pastebi, kad šiandien žmogui vis svarbesnis darosi natūralumo aspektas, jis nori save apsupti daiktais išsiskiriančiais kokybe, ekologiškumu, estetiškumu. Bambukinė grindų danga interjerui teikia panašų jausmą kaip natūralios medinės grindys, tačiau kartu turi ir tik sau būdingo charakteringumo ir elegantiškumo.

* Ekologiškai „draugiškas“ pasirinkimas. Bambukinės grindys yra natūralios grindys, pagamintos iš augmenijos. Bambukas, kaip augalas, išsiskiria tuo, kad yra lengvai atsinaujinantis. Jis savo brandą pasiekia per 3–5 metus. Tai yra kur kas greičiau, palyginus su kietmedžio medžiais, kuriems pasiekti brandą prireikia 20 metų, o kartais ir dar ilgesnio laiko tarpo.

* Atsparumas drėgmei. Palyginus su kietmedžio grindimis, bambukinės grindys yra šiek tiek atsparesnės drėgmei, deformacijoms bei dėmėms (nors šios problemos vis tiek yra susirūpinimą keliančios).

* Patvarumas. Yra tam tikros bambuko rūšys, kurios gali būti labai stiprios, kietos ir tvirtos. Bambukinės grindys gali būti tokios pat patvarios kaip ąžuolinės grindys, arba net dar patvaresnės.

* Lengva priežiūra. Bambukinių grindų priežiūra yra tikrai nesudėtinga. Užtenka jas reguliariai šluoti arba siurbti bei retkarčiais praplauti drėgnu skuduru (geriausia papildomai naudoti šiek tiek kietmedžiui arba specialiai bambukinei dangai skirto valiklio).

* Galimybė atnaujinti grindis. Šias grindis galima atnaujinti šlifuojant. Atnaujinimų skaičius priklauso nuo lentų storio.

Shutterstock

Bambukinių grindų minusai

* Braižymasis. Nors bambukinė grindų danga yra tikrai patvari, tačiau išvengti įbrėžimų ant jos, deja, yra labai sunku. Įbrėžimus ant jų gali palikti: aukštakulniai, augintinių nagai, baldų kojelės ir panašiai.

* Drėgmė. Nors minėjome, kad šios grindys yra labiau atsparios drėgmei už kietmedžio grindis, tačiau vandens padaryta žala joms gali būti didelė. Kadangi bambukinės grindys yra natūralios, pagamintos iš organinių elementų, dėl pernelyg didelės drėgmės jos gali deformuotis. „Potvynis“ namuose gali smarkiai sugadinti bambuko grindų dangą.

* Mažesnis atspalvių pasirinkimas. Bambuko grindys gali būti tik kelių toninių atspalvių, tad jos gali tikti nevisiems interjerams.

Paruošta pagal Statybairapdailosdarbai.lt informaciją

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis