Ar reikia gruntuoti gipso kartoną prieš jo dažymą?

Po to, kai pritvirtinsite gipso kartoną ir kai visos siūlės bus sutvarkytos ir užglaistytos, sieną reikės padengti keliais sluoksniais dažų tam, kad ji įgytų galutinę išvaizdą. Tačiau prieš dažant, turite užsandarinti sieną ir ištepti ją gruntu. Jei dažysite iš karto įprastais dažais, bus sudėtinga pasiekti paviršiaus tolygumą. Galite pasiekti gerų rezultatų naudodami gruntinius dažus.

Gipso kartono gruntavimas

Pagrindinė grunto paskirtis yra užpildyti akytas gipso kartono paviršiaus dalis bei padaryti paviršių imlesnį naujiems dažams. Gruntas susigeria į gipskartonį geriau nei dažai, taip pat dažai susigeria į gruntą geriau nei susigertų tiesiai į gipskartonį. Yra įvairių grunto rūšių, jis pilnai ir geriau nei dažai užpildo nelygumus, įbrėžimus taip suteikdamas sienai lygesnio paviršiaus įspūdį.

Du sluoksniai dažų

Bandant sutaupyti pinigų, gali kilti pagunda sieną padengti keliais sluoksniais įprastų lateksinių dažų taip išvengti grunto naudojimo. Pirmas sluoksnis susigeria, bet dažai susigers į visus nelygumus jų nepašalindami. Rezultatas – nelygus paviršius. Todėl galimai reikės dar ir trečio sluoksnio. O dažai yra brangesni nei gruntas, todėl taip jūs tikrai nesutaupysite pinigų, greičiau jau išleisite jų dar daugiau.

Gruntiniai dažai ir gruntas dažuose

Gruntiniai dažai yra skirti padėti išvengti kelių sluoksnių dažymo dažais tam, kad būtų pasiektas lygus paviršius. Bet jei pirmenybę teikiate specialiems dažams, arba dažams, kurių turite namuose, jūs galite imituoti gruntinius dažus įpildami grunto į įprastus dažus. Dažų, kuriuos sumaišėte su gruntu, spalva nebus tokia pat kaip viršutinis sluoksnis, tačiau turėtų pakakti vieno sluoksnio dažų tam, kad darbas būtų užbaigtas.

Kada jums reikia grunto

Tam tikrais atvejais reikalingas būtent gruntas, o ne gruntiniai dažai. Vienas jų – kai dažote ant suteptos gipskartonio sienos. Jums reikės aukšto kietumo grunto tam, kad išvengtumėte blukimo ir netolygios spalvos. Jūs taip pat turėtumėte gruntu padengti sieną prieš klijuodami tapetus. Gruntas gerai sujungia popierių ir sieną, todėl tapetų klijai neįsigeria į juos.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis