Ar lauko baldus reikia apdengti?

Lauko baldai dažnai gaminami iš medžiagų, pritaikytų visokiems orams. Nors atrodo, kad jie gali atlaikyti oro sąlygų kaitą, tačiau uždengdami savo lauko baldus žiemai, pailginsite jų tarnavimo laiką.

Laukui skirti uždangalai gali pakelti pradinę baldų kainą, tačiau juos įsigyti gali būti verta. Laikui bėgant sniegas, šlapdriba, stiprūs vėjo šuorai ir lietus gali pabloginti jūsų lauko baldų kokybę. Sniegas ir lietus gali labai pakenkti medienai, kuri gali pradėti pelyti.

Kaip uždengti lauko baldus

Jei turite vietos garaže, žiemą (ar bent jau kol atšils oras) galite laikyti lauko baldus jame. Kai kurie žmonės naudojasi lauko baldais namuose, ir tai nėra bloga mintis. Kiti pasidaro dengtas erdves ir pramogas iš vidaus perkelia į lauką. Dengtos erdvės taip pat padeda prailginti lauko baldų gyvavimo laiką.

Jei jūsų kėdes galima sukrauti viena ant kitos, galite sutaupyti nusipirkdami specialų uždangalą visai krūvai, o ne pirkdami individualius uždangalus kiekvienai kėdei. Svarbiausias kainą nulemiantis veiksnys – medžiaga.

3 dalykai, į kuriuos reikia atkreipti dėmesį, renkantis lauko baldų uždangalus

1. Atsparus vandeniui ar vandens nepraleidžiantis

Ko gero, manote, kad visi lauko baldų uždangalai yra vandens nepraleidžiantys? Klystate. Atsparus vandeniui yra vandenį atstumiantis, o vandens nepraleidžiantis uždangalas yra toks, pro kurį vanduo neprasiskverbia. Jei uždangalai yra visiškai vandens nepraleidžiantys, medžiaga pasidaro hermetiška ir ima nebepraleisti oro. Todėl po uždangalu gali susikaupti drėgmė ir gali atsirasti pelėsis. Vandeniui atsparūs uždangalai puikiai atlaiko kritulius.

2. Apsaugantys nuo UV

Didžiausias lauko baldų priešas – saulė. Net jei baldai yra uždengti, UV spinduliai gali prasiskverbti, todėl spalva gali išblukti, baldai įtrūkti ir prarasti spalvą. Paprastai kokybiški lauko baldų uždangalai yra storesni, kad apsaugotų baldus nuo kenksmingų saulės spindulių. Kartais prastesnės kokybės uždangalai būna pigesni.

3. Ventiliacijos angos

Jei lauko baldų uždangaluose nėra ventiliacijos angų, po jais susikaupusi drėgmė paskatins atsirasti pelėsį. Norėdami užkirsti tam kelią, gamintojai padaro ventiliacijos angas įvairiose uždangalų vietose, kad po uždangalu oras cirkuliuotų. Tai yra svarbu, nes uždangalai be ventiliacijos angų sugadins jūsų lauko baldus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis