9 paprasti patarimai dažymo naujokams

Dažymas gali būti nemažai pastangų reikalaujantis procesas, ypač jei esate prie to nepratę. Šiame straipsnyje pateiksime 9 patarimus, padėsiančių jums lengviau ir greičiau gauti geresnius rezultatus.

Viską turėkite po ranka

Prieš pradėdami darbą pasidarykite sąrašą daiktų, kurių jums reikės darbo metu. Darbo įkarštyje sustoti, kad atsineštumėte reikiamus įrankius - labai neproduktyvu. Šiuo atveju labai praverstų įrankių dėžė. 

Pašalinkite furnitūrą

Prieš dažydami pašalinkite furnitūrą. Taip ne tik bus lengviau atlikti darbą, kadangi nereikės atsargiai teplioti aplink durų rankenas ar rozečių dangtelius stengiantis jų neištepti, bet ir galutinis rezultatas atrodys kur kas tvarkingiau. Prieš prisukdami viską atgal į savas vietas, nepamirškite pasirūpinti jų švara. 

Skirkite dėmesio pasiruošimui

Daugelis iš mūsų nekenčia paruošiamųjų darbų, tačiau kito kelio nėra – kuo stropiau to imsitės, tuo geriau atrodys galutinis rezultatas. Jei paviršius yra nešvarus, prieš tepdami dažus būtinai jį nuplaukite, kitaip dažai tinkamai nesukibs. Jei ketinate dažyti medieną, prieš tai ją nušlifuokite, kadangi jokie dažai nepaslėps šiurkščių paviršių.

Kamšymas bei sandarinimas

Prieš dažydami, silikoniniu hermetiku užtaisykite plyšius aplink langus, durų staktas ir grindjuosčių viršūnes. Rekomenduojama būtent ši izoliacinė medžiaga, kadangi su ja lengva dirbti, ji greitai džiūsta ir lengvai užsidažo, be to yra atspari drėgmei. 

Dėmės

Kai kurios dėmės ir žymės ant jūsų sienos gali prasiskverbti pro naujų dažų sluoksnį, pavyzdžiui, vandens pagrindo emulsinius dažus, todėl dėmes prieš dažant būtina pašalinti arba įsitikinti, kad dažai tikrai paslėps nepageidaujamas žymes ant sienų. Jei nusprendėte šalinti dėmes, rekomenduojama naudoti dėmių blokatorių.

Dažai ir teptukai

Nepagailėkite pinigų geram teptukui ir dažams. Aukštos kokybės dažai geriau pasidengia, tuo tarpu prastesnius dažus gali tekti tepti keletą kartų, kol gausite norimą rezultatą. Pigesni teptukai palieka šepetuko žymes, sunkiau paskleidžia dažus ir gailiausiai meta šerelius. Taip pat, prieš naudodami nepamirškite nuvalyti naują teptuką, kad pašalintumėte dulkes ir neprikibusius šerelius. 

Darbo seka

Labai svarbu yra susiplanuoti darbo eigą. Pavyzdžiui, galite susidurti su keblumais, jei nudažę sienas bandysite tepti lubas. Todėl prieš pradėdami dažymą geriau susiplanuoti darbo seką, kad nekiltų jokių nesklandumų. 

Pasirinkite tinkamą teptuko naudojimo technika

Geram rezultatui gauti yra labai svarbu mokėti tinkamai elgtis su teptuku, todėl nebijokite skirti šiek tiek laiko teptuko išbandymui. Pasipraktikuokite tepti aplink durų ir langų rėmus, pasirinkite tinkamą teptuko dydį ir reikiamą dažų kiekį, kad teptukas slystų lengvai, o dažai nenuvarvėtų. 

Dažymo juosta

Tinkamas dažymo juostos naudojimas labai palengvina darbą. Dažydami grindjuostes, aplink apklijuokite ir glaistikliu sustumkite juostą į tarpus tarp grindjuostės ir sienos ar grindų. Pašalinkite juostą dažams išdžiuvus. Kita vertus, juostos geriau neklijuoti ant langų - paliktą per ilgai juostą gali būti sunku pašalinti.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis