6 vonios kambario atnaujinimo patarimai

Ar niekada nesusimąstėte, kiek laiko mes praleidžiame vonios kambaryje? Ne? Vidutiniškai 18 mėnesių (1,5 metų). Būtent todėl vonios kambariui reikia skirti pakankamai laiko ir atlikti kokybišką, gražų, patogų remontą bei išvengti dažniausių klaidų, kurios yra daromos atnaujinant vonios kambarį.

1. Plytelių kiekio neapskaičiavimas

Prieš atliekant remontą vonioje, netaupykite pirkdami plyteles: pirkite tiek, kad būtų dar ir atsarginių plytelių tam, kad vėliau, jei prireiks, galėtumėte jas pakeisti. Keramikinių plytelių gamintojai gali klysti gamindami didesnę ar mažesnę plytelę 2 mm paklaida, tačiau klijuojant visą kambarį tie 2 mm gali sukelti jums daug nemalonumų. Todėl pirkite papildomą plytelių dėžę, taip jūs galėsite ištaisyti klaidas arba pakeisti plytelę kita, nes tikėtina, kad ją galite pažeisti.

2. Grindims nesirinkite glotnių plytelių

Netgi jei jums labai patinka glotnios plytelės, jos nėra tinkamos vonios kambariui. Net jeigu manote, kad kilimėlis jus apsaugos, vis tiek gali nutikti taip, kad paslysite. Teikite pirmenybę neslystančios dangos plytelėms.

3. Nepamirškite šiltų grindų

Turėkite omenyje, kad nuo šiltų grindų elementų ir spintelių turi būti išlaikomas reikiamas atstumas. Kitaip spintelių mediena gali imti trūkinėti.

Daugiau skaitykite čia: Vonios kambario renovavimas - šiltos grindys

4. Atsakingai rinkitės praustuvą

Vonios praustuvas ("kriauklė") turi būti tinkamo aukščio atsižvelgiant į šeimos narių ūgius. Standartinis kriauklių aukštis yra 85 cm, jis yra apskaičiuotas pagal žmonių ūgį tarp 165 cm ir 180 cm. Todėl iš anksto teiraukitės tokio aukščio kriauklės.

5. Maksimaliai išnaudokite sienas

Taupykite vietą taip, kad visos spintelės būtų pritvirtintos prie sienų. Taip vonios kambaryje turėsite daugiau erdvės.

Galite pasigaminti ir savo spintelių: siaura spintelė vonios kambariui

6. Rankšluosčiai

Jei nusprendėte pasistatyti dušą vietoje vonios, tuomet rankšluosčių džiovintuvas turėtų būti šalia dušo kabinos ant durelių, kad lengviau pasiektumėte rankšluostį.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis