6 grindų plytelių problemos: kaip jas ištaisyti?

Suskilusi plytelė? Pasenęs siūlių skiedinys? Pabodęs stilius? Štai, kaip galima visiškai atnaujinti plytelių išvaizdą.

1. Maži nuskilimai plytelėje

Itin mažus nuskilimus galima ignoruoti arba pasitelkti į pagalbą netikėtą užpildą. Vienspalvėms plytelėms galima panaudoti atitinkamos spalvos nagų laką, kurį, turint omeny šiandienos nagų lakų spalvų pasirinkimą, rasti neturėtų būti itin sudėtinga. Užtepkite ant nuskilusios vietos. Tiesa, kai lakas išdžius, spalva gali patamsėti. Jei toks sprendimas netenkina, valymui galima panaudoti paprasčiausią acetoną.

Esant didesni nuskilimams ar įskilusioms plytelėms bene geriausia išeitis bus plytelę pakeisti.

2. Suskilusi plytelė

Kuomet grindų plytelės visiškai atskyla ir ima trūkti plytelės dalies, tada jas reikia pakeisti kitomis. Idealiu atveju, jūs būsite užsisakę papildomų atsarginių plytelių ištikus tokiems atvejams. Jei taip nepadarėte, galite nulupti suskilusią plytelę ir bandyti surasti geriausią variantą parduotuvėje. Keramikinių plytelių spalvos ir dizainas nuolat keičiasi, todėl gali atsitikti taip, kad nerasite tikslaus atitikmens. Tokiu atveju verta pagalvoti apie naują dekoro akcentą, pavyzdžiui, kilimėlį.

3. Pasenusios, susidėvėjusios plytelės

Jei jūsų grindys pradeda atrodyti susidėvėjusios ar jums pabodo jų pasenęs stilius, galima jas atnaujinti dažų pagalba. Nors tai ir nėra itin populiarus atnaujinimo būdas, net ir mūsų šalyje galite rasti specialių plytelių dangoms skirtų dažų. Gerai nušveiskite ir nušlifuokite grindis. Naudokite volelį arba purškiklį padengti grindų plyteles dažų sluoksniu.

4. Atsiklijavusi plytelė

Glaistikliu nuimkite atsiklijavusią plytelę, tai darykite lėtai ir atsargiai, kad plytelė neskiltų. Kruopščiai pašalinkite senus klijus bei užtepkite naujų prieš priklijuodami plytelę į tą pačią vietą.

5. Byrantis, įskilęs siūlių skiedinys

Plytelių siūlių skiedinio problemos gali ne tik sugadinti bendrą vaizdą, bet taip pat gali būti įspėjamuoju ženklu apie artėjančias problemas, tokias kaip plytelės atsiklijavimas ar vandens prasiskverbimas po ja. Nugramdykite seną siūlių skiedinį bei pakeiskite jį nauju. Venkite vaikščioti ant grindų plytelių siūlių ne mažiau kaip 48-72 valandas tam, kad viskas gerai išdžiūtų.

6. Grindų plytelės, kurias reikia visiškai pakeisti

Norite visiškai pakeisti grindų plyteles vietoje jų taisymo? Jei esantis plytelių paviršius nėra pažeistas, klijuokite naujas plyteles ant senos dangos. Taip sutaupysite laiko bei išvengsite papildomų problemų pašalinant senąsias plyteles.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis