5 priežastys kuo plastikiniai vamzdžiai efektyvesni už metalinius

Nors metalinis vandentiekio vamzdis kai kuriems yra tokia pat nepajudinama "tikro namo" dalis kaip plytų siena ir rūsys, tačiau ši rinka jau kuris laikas keičiasi ir tikrai ne metalinių vamzdžių naudai. Nauji PVC ir polipropileno vamzdžiai dažnai montuojami naujos statybos namuose. Kokios tokio pasirinkimo priežastys.

Daugeliu atvejų plastikas yra puikus metalinių detalių pakaitalas. Naujausi skaičiavimai rodo, jog apie 25 procentai metalinių vamzdžių, jungčių, vožtuvų bei filtrų gali būti pakeisti plastikiniais.

- Visų pirma – plastikas nerūdija,jis yra švari medžiaga, kurioje kaupiasi mažiausiai bakterijų lyginant su kitomis medžiagomis naudojamomis vamzdžių gamyboje. Taip pat plastikui prižiūrėti reikės mažiau pastangų bei laiko, ir plastikiniai dėl korozijos niekuomet neužsikimš ar neprakiurs.

- Jei vamzdynas naudojamas karštam vandeniui, labai naudinga plastikinių vamzdžių savybė yra nedidelis šilumos laidumas, tad prarandate mažiau energijos ir taupote lėšų. Net ir niekada su santechnika nesusidūręs žmogus žino, kad metalas yra geras šilumos laidininkas.

- Kaina irgi yra labai svarbus rodiklis. Turima omeny ne tik viena plastikinė ar metalinė detalė, o visa įrengimo sistema – plastikinės detalės daugeliu atvejų yra daug pigesnės.Kainų skirtumas kartais gali būti išties imponuojantis. Metaliniai vamzdžiai ar kitos detalės gali kainuoti ir 13 kartų brangiau. Netgi paties pigiausio metalo vamzdynas kainuos dukart brangiau, negu plastikiniai vamzdžiai.

- Skaičiuojant eksploatacijos išlaidas, vėlgi laimi plastikas – jį daug lengviau išvalyti, vamzdžių vidus yra lygus, švarus, toks ir liks ilgam. Metaliniai vamzdžiai rūdija, dyla, dėl slėgio bei drėgmės metalas sensta.

- Tokie vamzdžiai yra lengviau montuojami. Tai lemia ne tik tai, kad jie apskritai lengvesni, tačiau gamintojai stengiasi komplektuoti kuo paprastesnius, movomis jungiamus vamzdžius.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis