5 medžiagos, kurių tikrai nereikėtų naudoti vonios kambario įrengimui

Erdvus, tiksliai išplanuotas vonios kambarys yra kiekvieno namų šeimininko tikslas, tačiau Kartais reikia rinktis tarp "gražu" ir "praktiška". Štai 5 medžiagos, kurių nereikėtų naudoti vonios kambaryje, jei norite, jog jos dizainas ilgai džiugintų akį.

1. Laminuotos grindys

Patinka gera kaina ir tai, kaip atrodo laminuotos grindys? Puiku, bet – tik ne vonios kambaryje.
Net ir nuo nedidelio vandens kiekio danga gali iškilti, luptis, raukšlėtis. Patys laminuotos dangos gamintojai pataria vengti drėgnų patalpų. Tačiau yra begalė kitų grindų dangų, puikiai tinkančių vonios kambariui. Pamąstykite apie linoleumą – jis ekologiškas, prieinamos kainos ir begalės įvairiausių dekorų.

2. Slidžios ar blizgios plytelės

Kai kurios keraminės, porcelianinių ir akmeninių grindų dangų sušlapusios tampa ypač slidžios. Kuo lygesnė, kuo labiau nupoliruota danga, tuo ji slidesnė. Tad rinkitės dangą labai atidžiai - ypatingai atsižvelkite į R rodiklį, kuris nurodo plytelių slidumą.

3. Tapetai

Dėl garų susidarymo tapetai vonios kambaryje gali pradėti atsilupinėti jau po poros metų. Nepaisykite to, jog kataloguose matysite ištapetuotus vonios kambarius – tai arba svečių kambariai, arba pusiau vonios kambariai.

4. Kiliminė danga

Mažas minkštas kilimėlis vonioje – puiku. Bet tik ne kiliminė danga, dengianti grindis nuo sienos iki sienos. Kandys, pelėsis, o tuo pačiu blogas kvapas ir sveikatos sutrikimai tuomet bus jūsų gyvenimo palydovais. Jei vis tiek norite kojoms minkšto ir jaukaus pojūčio – tieskite daugiau nedidelių kilimėlių, kuriuos galėtumėte skalbti ir vėdinti.

5. Geltona spalva

Rinkdamiesi vonios kambario spalvą atminkite, jog ji šioje patalpoje atrodys esanti intensyvesnė – viskas dėl dirbtinio apšvietimo. Be to, vonios kambario patalpa dažniausiai yra mažesnio ploto, negu standartinis kambarys, veidrodis taip pat didina apšvietimo poveikį ir atspindį, tad gerai pagalvokite prieš rinkdamiesi ryškią geltoną. Jeigu norite spalvų, verčiau rinkitės žalsvus ar melsvus atspalvius.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis