5 įrankių tipai, kuriuos turėtumėte pakeisti

Turbūt visiem puikiai pažįstamas jausmas, kuomet daugelį metų tarnavęs ir jau tarsi į kraują įaugęs įrankis nedirba taip efektyviai, kaip anksčiau. Senų ir susidėvėjusių įrankių atnaujinimas yra nesibaigiantis procesas. Net ir kokybiški bei puikiai pagaminti įrankiai, kurie turi nepaprastai ilgą tarnavimo trukmę, laikui bėgant susidėvi, todėl labai svarbu juos tinkamai prižiūrėti, o pasenusius pakeisti naujais.

Elektriniai įrankiai su nikelio kadmio (NiCd) akumuliatoriais

Šio tipo akumuliatoriai yra ilgaamžiški ir jau įrodę savo vertę dirbant įvairiomis sąlygomis, tačiau jau kuris laikas jie nusileidžia ličio jonų akumuliatoriams. Pastarieji kasmet tobulėja bei pinga.

Ličio jonų akumuliatoriai įkraunami iki kelių kartų greičiau (priklausomai nuo talpos). NiCD akumuliatorius rekomenduojama pakrauti pilnai (nepilnai įkrauta baterija kitą kartą pasikraus mažiau), o ličio jonų akumuliatorius galima įkrauti vos prireikus, jų savaiminis išsikrovimas mažesnis. Be to, NiCd akumuliatoriai neekologiški, kadangi kadmis yra toksiškas metalas.

Susidėvėjusios ir atšipusios pjūklų geležtės

Nors rūdys nuo metalinių paviršių pasišalina nesunkiai, tai nėra vienintelis pjūklų geležčių priešas. Atšipusias ar kitaip pažeistas geležtes turėtumėte pakeisti į naujas. Kruopščiai apžiūrėję savo įrankius, nuspręskite, kurios geležtės yra tinkamos naudojimui, o kurias dėl savo pačių saugumo jau turėtumėte pakeisti.

Shutterstock nuotr.

Šlifavimo juostos ir diskai

Susidėvėjusias šlifavimo juostas bei diskus pakeiskite naujais, kol šie visai nepaseno. Tai yra visai nebrangi investicija, kuri neabejotinai pagerins jūsų įrankių eksploatacines savybes.

Grąžtai

Nusistovėjęs mąstymas, kad grąžtai yra be galo ilgaamžiški, paprastai yra netiesa – jie gali susidėvėti nepaprastai greitai, priklausomai nuo darbo pobūdžio. Ir net jeigu nusidėvėjęs grąžtas vizualiai dar gręžia, geriau senus grąžtus pakeisti naujais, pagamintais iš greitapjovio plieno ar kobalto. Šio tipo grąžtai tarnaus ilgiau bei bus kur kas atsparesni karščiui.

Žibintai ir lemputės

Kai kitą kartą perdegs jūsų žibintuvėlio lemputė, apsvarstykite, ar nenorėtumėte įsigyti LED žibinto. Šios rūšies žibintai ne tik yra patvaresni, šviečia ryškiau ir ilgiau.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis