4 požymiai, jog vamzdžiams jau „viso gero“

Visuomet svarbu laiku apžiūrėti vamzdžius, bet ypatingai svarbu tai padaryti, jei jūsų namas jau nebe pirmos jaunystės. Jei pastebite vandentiekio sutrikimų – galimai tai vamzdžių problema. Jei nespręsite šių nesklandumų, vėliau gali tekti brangiai sumokėti. Patikrinkite vamzdžius visur, nepamiršdami nei rūsio, nei kitų vietų, apie kurias nepagalvojate, nes kitąsyk net negalite numanyti, kur slypi didžiausia problema.

1. Pratekėjimas

Net ir smulkus pratekėjimas jau yra pavojaus signalas - senstantys vamzdžiai tampa nebesandarūs.
Taip pat vienas įspėjamųjų ženklų – pelėsis vonios kambaryje ar kitur. Pelėsiai dauginasi tik drėgnoje aplinkoje, tad kiauras vamzdis – puikus padėjėjas pelėsiui augti ir vešėti. Ypač, jei vamzdžiai paslėpti po grindimis ar už sienų. Tačiau duše pelėsis gali veistis ir dėl kitų priežasčių, nebūtinai dėl nesandarių vamzdžių. Bet kokiu atveju, jei net ir kruopščiai išvalius kambarius vistiek atsiras pelėsio kvapas, būtinai patikrinkite vamzdžius, nes galimai kažkur esama nuotėkio.

2. Rūdys

Jei vamzdžiai lupinėjasi, trūkinėja, vadinasi, jie jau paveikti korozijos. Beje, jei variniai vamzdžiai buvo ilgą laiką nenaudojami – jie taip pat galėjo užrūdyti, ir, paleidus vandenį, kurį laiką matysite gelsvą spalvą.

3. Pakitusi vandens spalva

Jei pastebėjote, jog vanduo turi bent kokį atspalvį, vadinasi, turite rimtų bėdų. Gelsva spalva reiškia, jog vamzdžiuose galimai susikaupė rūdys. Rūdys ne tik blogina vandens skonį (kita vertus, spalva yra puikus indikatorius tokio vandens nevartoti), jos taip pat „kietina“ vandenį, kas labai kenkia tiek skalbyklei, tiek kitiems buities įrenginiams.

4. Dėmės

Pasilenkite bei žvilgtelėkite po plautuve. Apžiūrėkite ir sieną. Jei matote spalvinių pakitimų – tai irgi gali signalizuoti apie vamzdžių problemas. Jei gyvenate nuosavame name, apžiūrėkite lubas po vonios kambariu – tamsesnė spalva signalizuoja apie galimą pratekėjimą.

Tai tik keli būdai, kaip nustatyti, ar vamzdžiai jau susidėvėjo. Jei neturite laiko ar galimybių patikrinti vamzdžius pats, nerizikuokite laukdami, kol vamzdžiai pratrūks ir vanduo užlies kambarius – išsikvieskite santechniką, kuris patikrins ir patars. Atsiminkite, jog, keičiant ar remontuojant vamzdžius, neišvengiamai bus sugadinta ir siena, dengianti vamzdžius, tad pasiruoškite ir smulkiems remonto darbams.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis