Svajonių terasa: kokias statybines medžiagas pasirinkti?

Atsišliejusi į individualų namą ar sodybos namelį, lauko terasa yra ne tik mėgstama pasibuvimų vieta, bet ir objektas, suteikiantis nuosavybei papildomos vertės. Nusprendusiems įsirengti terasą, svarbiausia yra apsispręsti dėl statybinių medžiagų. Pristatome terasoms skirtų medžiagų pliusus bei minusus.

Lauko terasos planavimas ir įrengimas yra daug laiko ir pastangų reikalaujantis darbas. Norint įsirengti terasą savo kieme, pirmiausia reikia susiplanuoti biudžetą, skirtą statyboms. Po to jau galima pradėti galvoti apie tai, kaip turi atrodyti pats projektas. Tada seka statybininkų komandos paieška, reikalingų medžiagų pirkimas ir galiausiai, patys darbai. Iš pirmo žvilgsnio visa tai atrodo nesunkus užsiėmimas, tačiau terasos įrengimas tikrai nėra lengvas ir greitas procesas, kadangi terasų yra įvairiausių rūšių.

„Terasos įrengimas yra daug laiko ir pastangų užimantis procesas. Norint naudotis puikios kokybės terasa, reikia viską atlikti kruopščiai, kadangi tai nėra tik vienam sezonui skirtas statinys. Įsirengus kokybišką ir patvarią terasą, ja naudositės tikrai ne vienerius ar dvejus metus. Kad pasiekti optimaliausią variantą, labai atidžiai reikia pasirinkti medžiagas, kurias naudosite. Juk nuo to priklauso, kokį variantą gausite ir kaip viskas atrodys.“ – pataria statybų bei remonto darbų ekspertas, „Astana“ statybų įmonės įkūrėjas, Mindaugas Lizūnas.

Tad kokie yra terasoms skirtų medžiagų pliusai bei minusai?

Mediena

Pliusai: suteikia natūralią šilumą, maloniai kvepia, atrodo natūraliai. Minusai: kainuoja brangiai, ypač lapuočių mediena, keičia spalvą bei trūkinėja.

Medžio plastiko terasinės lentos

Pliusai: atsparumas klimato kaitai, atsparumas dėmėms, lengvumas, reikalauja mažai priežiūros. Minusai: neatrodo kaip natūralus medis, gali būti slidus, nėra atsparus pelėsiui.

PVC lentos

Pliusai: ilgaamžiškumas, estetiškumas bei minimali priežiūra. Minusai: dažni įbrėžimai, nemaža kaina.

Plastikas

Pliusai: atsparus klimato kaitai, lengvas, perdirbtas (ECO), lengva valyti. Minusai: sunaudojama daugiau medžiagų, neatrodo natūraliai.

Aliuminis

Pliusai: tvirtas ir stiprus, atsparus slydimui, spalva neišblunka, tekstūruota apdaila, nepūva, atsparus ugniai, perdirbamas. Minusai: brangus, atrodo nenatūraliai.

Plytelės

Pliusai: prieinama kaina, lengvas valymas, negresia puvėsis, jos yra ilgaamžės bei praktiškos. Minusai: jaukumo stoka, blogai atlikus darbus, klaidas sunku ištaisyti.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis