Skaitytojo patirtis: kamino montavimas

Pagaliau man sumontavo židinio ir lauko židinio kaminą. Kaminas buvo montuojamas lauke prie sienos, vidaus židiniui bus 180 mm keraminis kaminas, o lauko židiniui planuoju pajungti 200 mm skersmens kaminą.

Bendrasis kamino aukštis 5,33 m. Kamino uždengimui yra naudojama betoninė plokštė+nerūdijančio plieno uždengimo konusai, ką galite matyti pagrindinėje nuotraukoje.

Pats kaminas yra sudarytas iš tokių keraminių indėklų:

Asmeninio albumo nuotr.

Kondensato surinkimo keraminis indas:

Asmeninio albumo nuotr.

Pilnai sumūrytas kaminas:

Asmeninio albumo nuotr.
Asmeninio albumo nuotr.

Kadangi kaminas virš stogo iškils nemažai t.y. apie 2,5 m, tai kamino sutvirtinimui, buvo panaudoti metaliniai kampuočiai, kurie buvo pritvirtinti prie sienos. Taip pat, į kamino kampus buvo įleistos armatūros su skiediniu:

Asmeninio albumo nuotr.

Į namo vidų kaminas įeina su 90 laipsniu trišakiu. Nuotraukoje, dar neužbaigtas mazgas t.y. bus įdėtas plieninis indėklas, kuris bus apšiltintas priešgaisrine izoliacija.

Asmeninio albumo nuotr.

Deja, nenumačiau vienos problemos t.y. apžiūros dureles sumontavome kamino abiejose pusėse, bet pasirodo neįvertinau, kad sienos bus dar apšiltinamos 200 mm šilumos izoliacija, o tai reiškia, pusė durelių bus uždengta izoliacija. Dabar suku galvą, kaip šį mazgą geriau išspręsti.

Vidaus židinio kapsulę esame daugmaž išsirinkę. Židinio kapsulė turės sandarią oro paėmimo sklendę, taip pat sandariai užsidarys ir stiklo durelės. Tikiuosi, kad kai nekūrensiu židinio, galėsiu uždaryti sklendę ir taip sumažinti namo šilumos nuostolius per kaminą.

Šaltinis: Raituzonamas.blogspot.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis