Plastikinės dailylentės: ar galima jas perdažyti?

Dažyti medį yra viena, tačiau ar galima dažyti plastikines dailylentes? Techniškai - taip, tačiau procesas bus sudėtingesnis nei standartinis dažymas. Namų savininkai pasirenka plastikines dailylentes dėl išvaizdos, paprastos priežiūros, kainos. Tačiau daugelis jų visai nekreipia dėmesio į plastikinių dailylenčių spalvą. Daugumos plastikinių dailylenčių spalva ilgainiui blunka, tačiau norint ją pakeisti, tai padaryti gali būti sudėtinga.

Tinkamai paruoškite dailylenčių paviršių

Jokiu būdu nemanykite, kad užteks tiesiog jas nuplauti su spaudimu. Nors taip gerai nuplaunami paviršiai, tačiau siūlėse tarp dailylenčių lieka per daug vandens, kuris trukdo dažams nudžiūti. Todėl geriau traukite patikimus šveitimo šepečius, begalę sausų rankšluosčių, tinkamas kopėčias.

Pastaba: svarbu pašalinti ne tik riebalus, tačiau ir elektrostatinį krūvį. Rinkoje yra tai galinčių padaryti produktų.

Pasirinkite spalvą

Antra svarbi taisyklė dažant plastikines dailylentes – spalvos pasirinkimas. Kadangi plastikinės dailylentės yra sukurtos taip, kad atspindėtų šilumą, dažus reikia rinktis panašaus arba šiek tiek šviesesnio atspalvio nei originali dailylenčių spalva. Jei pasirinksite tamsesnę spalvą, nauji dažai sugers šilumą, todėl dailylentės gali deformuotis ar sulinkti, tad jas gali tekti pakeisti. Tad visada rinkitės šviesesnes spalvas nei originalas.

Iš esmės plastikinės dailylentės yra elastingas produktas, o tai reiškia, kad turite rinktis tokios rūšies dažus. Geras pasirinkimas yra elastingi eksterjero dažai. Rinkitės dažus, kuriuose būtų kokybiškas uretano ir akrilo dervų mišinys. Kartu šie ingredientai geriausiai prilimpa prie dažomų plastikinių dailylenčių.

Geriausias variantas būtų rinktis specialius PVC gaminiams skirtus dažus. 

Laikas ir įrankiai

Visai nebloga mintis būtų užtepti gruntą (naudokite tą pačią formulę kaip ir apdailos sluoksniui). Nors tam prireiks papildomo darbo, tačiau jis tikrai atsipirks: geriau prilips apdailos sluoksnis, tad darbas bus ilgaamžiškesnis. 

Geriausia plastikines dailylentes dažyti vėsesniu dienos metu, nes dažai turi džiūti lėtai ir tolygiai. Jei dažysite tiesiogiai saulės apšviestą ir šildomą plotą, dažai išdžius netolygiai. Be to, darbuotis pavėsyje yra žymiai maloniau.

Geriausi plastikinių dailylenčių dažymo įrankiai –  pulverizatoriai. Juos lengva naudoti ir jie šį darbą padaro geriausiai. Nesirinkite volelių ir teptukų – jie labiau tinka kitokiems paviršiams.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis