Nelygus grindų pagrindas? Išlyginkite jį

Pagrindas, ant kurio bus klojamos grindys, turi būti ypatingai lygus. Jei tuo nepasirūpinsite, grindys, nesvarbu, kuo jas bedengsite – laminatu, parketu, medinėmis lentomis, plytelėmis visuomet bus šiek tiek kreivos. Žinoma, bet kokie trūkumai visada gali būti panaikinti, tačiau viskas priklauso ir nuo to, kokio tipo nelygumai – banguotas pagrindas, nuožulnus ar tiesiog... nelygus.

Kartais grindys turi nuolydį nuo sienos iki sienos – vienas kambario grindų kampas yra aukščiau, negu priešingos sienos. Nustatyti nuokrypį lengviausia lazeriniu gulsčiuku. Šiais laikais lazerinis gulsčiukas yra prieinamas ne tik statybininkams profesionalams, bet ir kiekvienam nagingam žmogui. Jei kambario grindys išsikraipiusios nuo sienos iki sienos, vadinasi, problema yra gilesnė ir vargu ar pakloto išlyginimas padės – galbūt žemė po pamatais kinta, smenga, ar gal bloga ir sienų būklė ar net viso pastato.

Jei grindys ties visomis sienomis yra vienodos, bet banguotos per visą plotą – tai nesudėtinga sutvarkyti lyginamuoju mišiniu. Tiesa, reikia atkreipti dėmesį į grindų rūšį: išlyginamieji mišiniai yra nepakeičiami betoninėms grindims, o turint medines grindis, jas galima lyginti plokštėmis. Dažniausiai pasirenkamos OSB plokštės dėl jų didesnio atsparumo drėgmei nei kitų populiarių rūšių plokštės. Medinėms grindims lyginti tinka ir dalis išlyginamųjų mišinių, tačiau būtina pasitikrinti, ar konkretus jūsų pasirinktas produktas šią galimybę suteikia.

Nereikėtų ignoruoti netgi nedidelių,kelių milimetrų nelygumų - kai kurios grindų rūšys, tokios kaip parketas ar laminatas yra gana "jautrios" nelygumams. Kilimai toleruoja kiek didesnius nelygumus (vėlgi kalbame apie milimetrų skirtumus), tačiau verčiau viską atlikti tinkamai vieną kartą, kad keičiant dangą netektų papildomai vargti.

Lyginimas išlyginamuoju mišiniu

Visų pirma reikia išsirinkti tinkamą mišinį. Tai nėra labai sudėtinga, kadangi informacija, kokius nelygumus galima užpildyti konkrečiu mišiniu yra nurodyti ant produkto. Taip patikrinkite išeigą - ji gali skirtis priklausomai nuo produkto. Šie mišiniai dažniausiai parduodamas kibirėliuose – sausi, kad vėliau būtų galima sumaišyti su vandeniu.

Pirmiausia reikėtų grindis nuvalyti nuo bet kokių nešvarumų, dulkių, riebalų ar kitų pašalinių objektų - jie taip pat gali daryti įtaką rezultatui. Geras sukibimas su pagrindu šiuo atveju yra būtinas, todėl gamintojai praktiškai visuomet nurodo, kad tokį pagrindą reikėtų nugruntuoti. Pradedant nuo kampo, sumaišytu mišiniu reikėtų užlieti grindis, kad visose grindų vietose jis būtų viename lygyje. Ypatingas dėmesys turėtų būti skirtas vandens kiekiui mišinyje - per daug vandens mažina atsparumą, per mažai didina jo klampumą. Grindis padengusio mišinio perteklių galite kontroliuoti mentele − ją reikia traukti savęs link.

Kai išlyginamasis mišinys bus visiškai sukietėjęs, galėsite kloti pagrindą grindų dangai.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis