Keičiame namo fasadą: nugali stilius ar praktiškumas?

Norite pakeisti, patobulinti savo namo fasadą? Namo išorinį vaizdą mato visi – praeiviai, kaimynai, svečiai, tad nereikėtų apsileisti. Dauguma namų savininkų, sumąstę atnaujinti fasadą, renkasi tarp vinilinio ar medinio fasado, ir dažniausiai nugali vinilinis pagrindas. Tačiau pluoštinio cemento plokštės pastaraisiais metais yra pamišusiai populiarios, sakoma, jog tai pats ilgalaikiškiausias ir draugiškiausiais kišenei sprendimas... Tad šiek tiek apie pluoštinio cemento plokštes.

Pluoštinio cemento plokštės – tai:

Statybinė medžiaga, sudaryta iš cemento, smėlio ir celiuliozės pluoštų;
• Naudojama namų fasadui kaip alternatyva vinilinei dangai.
• Jos dažniausiai imituoja medines dailylentes ar čerpes.

Pavyzdžiui, jei manote, jog jūsų būstui labiausiai tiktų kedro apdaila, tačiau bijote tikros medienos natūralių savybių įskilti, įtrūkti, be to, boditės kasmetiniais dažymo darbais, – pluoštinio cemento plokštės jums – pats tas. Juolab, mediena juk lengvai užsidega, ir nėra labai atspari kitoms gamtos išdaigoms. Taigi, jei ieškote ekonomiškos alternatyvos, kuri siūlo ilgaamžiškumą ir patikimą apsaugą, pluoštinio cemento plokštės bus geras pasirinkimas.

Taip pat pluoštinio cemento plokštės turi ir kitų privalumų. Apžvelgiame dar penkis:

1. Dizaino įvairovė. Galite pasirinkti iš labai įvairių imitacijų, tekstūrų, spalvų. Taip pat – skirtingų formų bei dydžių.
2. Matmenų tikslumas. Galite pasikliauti produkto kokybe bei išmatavimų tikslumu. Plokštės taip pat yra atsparios ugniai ir spalva, tekstūra nėra lengvai blunkanti ar deformuojama.
3. Garantija. Spalva išsilaiko vidutiniškai nuo septynerių iki penkiolikos metų.
4. Dažymas. Prieš perkant dažniausiai pluoštinio cemento plokštės jau būna gruntuotos, o prieš galutinį dažymą – ir impregnuotos, apsaugotos nuo drėgmės.
5. Montavimas. Jis yra pigesnis, negu dengiant natūralaus akmens, kedro, medinio ar medžio plaušų danga.

Taigi, pluoštinio cemento plokštės montavimas yra nesudėtingas ir palankesnis jūsų piniginei. Nepaisant visų aukščiau išvardytų privalumų, be abejo, galite pasirinkti kitą dangą – vinilinę ar medinę. Tačiau tikrai pagalvokite prieš nuspręsdami, nes naudojant pluoštinio cemento plokštes, namas atrodys stilingai, elegantiškai, o jei kada sugalvotumėte parduoti – tai padės išlaikyti ir gerą pardavimo kainą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis