Ką daryti su rąstinio namo plyšiais ir įtrūkimais? Ignoruoti ar likviduoti?

Rąstinė pirtelė su laiku išdžiūvo ir nusėdo, joje atsirado plyšių ir įtrūkimų. Jie lyg ir nebeplatėja. Kokiomis priemonėmis juos galima civilizuotai pašalinti?

Tai klasikinė nelaimė, kuri nutinka beveik visiems rąstiniams ir medinio karkaso pastatams. Galima reaguoti dvejopai – arba susitaikyti su tuo ir nieko nedaryti, kol iš pastato pro plyšius neišeina šiluma ir plyšiuose neįsiveisia vabzdžiai, arba bandyti plyšius užtaisyti. Natūraliausia priemonė – užkamšyti plyšius samanomis arba užtepti moliu, bet tai kova su vėjo malūnais: samanas išnešioja paukščiai, o molis džiūdamas taip pat skilinėja ir iškrenta pats...

Kai kurie pasitelkia glaistą staliaus darbams, skirtą išorei. Imamasi įvairiausių priemonių. Pavyzdžiui, plyšiai užtaisomi akrilo hermetiku, net „Makroflex“ putomis, tačiau veikiamos saulės šios medžiagos tampa trapios ir greit išbyra.

Argi iš tiesų nėra nieko tinkamesnio, labiau pritaikyto šiai specifinei sričiai ir ilgiau tarnaujančio? Tai gali būti, pavyzdžiui, sandarinamoji mastika (jos būna balto ir keturių rudos spalvos atspalvių). Išdžiūvusi ši mastika tampa plastiška ir elastinga, tad primena tradicinį struktūruotą apdailos tinką. Mastika išlygina nusėdusius rąstus ir užtaiso plyšius, kompensuodama rąstų judėjimą. 

O kaip Jūs sprendžiate šią problemą? Pasidalinkite komentaruose.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis