Darau Pats: kiek atsieina stogo apšiltinimas

Namo stogas – viena svarbiausių temų statyboje. Prieš statant namą nežinojau, iš ko konkrečiai jis bus statomas ir kokia bus sienų apdaila. O štai stogo kažkodėl norėjome juodų bitumo čerpių iš išorės, ir aukštos šlaitinės lubos iš vidaus. Taip, deja, jis išėjo didelis ir brangus.

Tačiau galiu pasakyti, kad stogo šiltinimas atsiėjo gana kukliai. Visa tai, žinoma, tėtės dėka, nes jis ryžosi vienas visa tai padaryti. Būtent dėl to nesirinkome eko vatos, o pasirinkome mineralinę vatą, nes su pastarąja darbuotis galima patiems ir taip sutaupyti, turiu įtarimą, kad sutaupyta ne mažiau nei keletas tūkstančių, jeigu darbas būtų samdomas.

Paskutinis etapas – garo izoliacinės plėvelės tvirtinimas užėmė savaitę. Kiek suprantu, kai kas renkasi paprastą plėvelę, kai kas specialią. Kadangi tų specialių garo izoliacinių plėvelių kaina nėra jau tokia siaubingai baisi, nusprendžiau panaudoti specialią armuotą plėvelę. Viso nupirkta plėvelės du rulonai po 75 kv. m plius papildomai prireikė 20 m.Taigi iš viso prireikė 180 kv.m. plėvelės, kuri kartu su specialia lipnia juosta kainavo lygiai 333 litus. Plėvelė yra 1,5 m pločio – ir su tokiais išmatavimais gan lengva dirbti.

Štai plėvelė:

Asmeninio albumo nuotr.

Štai ta lipni speciali juosta:

Asmeninio albumo nuotr.

Tvirtinama pėvelė su savaržėlėmis prie bruselių, štai naudojamas įrankis:

Asmeninio albumo nuotr.

Plėvelė persidengti turi 10 cm, ir sulipinama specialios lipnios juostos pagalba. Iš pat pradžių nebuvo labai aišku, kaip plėvelę tvirtinti kraštuose, šalia sienos. Išspręsta priglaudžiant bruseliu prie sienos:

Asmeninio albumo nuotr.

O ten kur murlotas, tai bruseliais prie murloto:

Asmeninio albumo nuotr.

Ant plėvelės dar tvirtinami bruseliai, kurie tarnaus kaip karkasas būsimoms medinėms luboms. Bruseliai prikalti kas 80 cm. Šioj nuotraukoj matosi, kaip plėvelė pritvirtinta prie sijos – tokiom mažutėm medinėm plokštelėm:

Asmeninio albumo nuotr.

Truputį pamelavau, kad tėtis vienui vienas darbavosi – tikrai prireikė pagalbos tvarkantis su pačiu sudėtingiausiu šlaitų susiėjimu, į pagalbą atėjo brolis:

Asmeninio albumo nuotr.

Taigi štai kaip atrodo apšiltintas ir izoliuotas stogas:

Asmeninio albumo nuotr.
Asmeninio albumo nuotr.
Asmeninio albumo nuotr.

O štai ir piniginė šio spindinčio grožio išraiška:

Stiklo vata - 916 eurų;
Špagatas - 3,5 euro;
Džiovinti bruseliai - 100 eurų;
Priekabos nuoma bruselių transportavimui - 15 eurų;
Siūlai - 6 eurai;
Medvaržčiai - 27 eurai;
Garo izoliacinė plėvelė ir lipni juosta - 96 eurai.
VISO: 1163,5 eurų.

Šiltinamo stogo plotas - 160 kv.m., taigi gaunasi, kad vieno kvadratinio metro apšiltinimas 25 cm storio sluoksniu kainavo 7,2 euro.

O kokia Jūsų patirtis? Pasidalinkite komentaruose!

Šaltinis: Statausodyba.blogspot.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis