300 kv.m namas Vilniuje: ramybės kupiną atmosferą padėjo sukurti skoninga prabanga

Dizainerei Beatai Senkevič („Interdio“ dizaino projektavimo studija) teko užduotis sukurti dviejų aukštų namus jauniems ir žinantiems, ko nori iš gyvenimo, žmonėms.

Tai elegancija dvelkiantis interjeras, kuriame susipina spalvos su pojūčiais. Pasiduodama jausmams ir emocijoms, kurie greitai pristabdomi lakoniško santūrumo ir racionalių architektūrinių sprendimų. Prigesintų spalvų kraitė tiesiog pažeria skirtingas nuotaikų zonas, tačiau neužgožia išlaikytos visumos. Harmonija pačiam su savimi, puoselėjant meistriškumą semti gyvenimą pilnomis saujomis. Apgalvota iki smulkmenų, jokios improvizacijos – tiesus kelias į svajonę gyventi nepriekaištinguose namuose.

Leonas Garbačauskas

Vienas iš savininkų prašymų buvo nedaryti klaidų. Dėl to, kad užsakovams tai buvo ne pirmi namai. „Prieš kuriant namų koncepciją mane vedžiojo po buvusius namus ir aiškiai išvardino, kas jiems nepatiko ir, ko tiesiog negalima kartoti. Visa kita buvo lengvai derinama, drauge įsiliejome į kūrybos procesą ir kadangi jie labai preciziški, konstruktyvūs, tai daug blaškymosi nebuvo, šią kelionę pavadinčiau lėkimu autostrada leistinu greičiu“, – pasakojo B. Senkevič.

Be to, jiems buvo svarbi ne tik estetika, bet ir funkcinis panaudojimas kiekvieno laisvo centimetro. Virtuvė, valgomasis, svetainė – tai labai tiksliai išnaudotos zonos, kiekvienai detalei buvo skiriama daug dėmesio, nes šios erdvės yra namų vizitinė kortelė.

Leonas Garbačauskas

Namuose ypač svarbus židinys. Jiems tai ne tik dekoro detalė, o – vienas iš didžiausių malonumų. Be to, šeimininkai augina savo mylimą augintinį, kuris irgi negalėjo būti pamirštas – jam suprojektuotas atskiras namukas/guolis. Kitas svarbus aspektas – būste daug uždarų erdvių, kurių išdėstymas maksimaliai išnaudotas efektyviems daiktų saugojimo sprendimams.

Leonas Garbačauskas

Darbo kambarys įgijo dvigubą funkciją, jis turėjo būti jaukus ir tinkamas savininko darbui, tačiau atvykus svečiams – kartu ir papildoma erdvė jiems pernakvoti. Taip pat antrame aukšte atsirado vietos ir bibliotekai.

Kaip galite pastebėti, šio interjero spalvos žemiškos, nuotraukose dominuoja žalia, tačiau realybėje, ji susiliejanti. Namai spalvingi ne savo spalvų paletės įvairove, o daiktais bei emocijomis, kurias siekiama sužadinti. „Viskas, ką mes suradome – tai daiktai, kuriais galima didžiuotis, pasakoti jų kilmės istorijas, nebuvo jokių netyčinių ar emocinių pirkimų. Tai gražus kūrinys, kuris gimė ne per dieną ir tikiuosi, džiugins daug metų“, – pasidalijo B. Senkevič.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis