Sunku, patikėti, bet tai – tiesa: šios priemonės išgelbės kambarines gėles

Ar gali būti graži palangė, jei ant jos nėra kambarinių augalų? Vis tik norėdami užtikrinti jiems tinkamas sąlygas augti, žydėti, skleisti aromatą ir džiuginti puikiu vaizdu, būtinai turime tinkamai jais rūpintis.

Gėlininkai kuo puikiausiai žino, kad dauguma kambarinių augalų negali pakęsti rūgščios dirvos. Dėl šios priežasties augalai ima vyti ir netgi gali žūti. Situaciją pataisyti galima keliais būdais, tačiau šį kartą aptarsime patį netikėčiausią. Laikas sužinoti, kaip dantų pastą ir dantų miltelius galima panaudoti augalų priežiūrai. Dirvos rūgštingumui sumažinti rekomenduojama periodiškai ją pamaitinti dantų pasta. Itin naudinga ši priežiūros priemonė žydintiems augalams.

Labai dažnai kambarinių augalų mylėtojai skundžiasi, kad lyg ir dėmesingai prižiūrimi (laiku laistomi, saugomi nuo tiesioginių saulės spindulių) augalai vis tik atrodo ne itin sveiki ir patenkinti. Dažniausiai problema glūdi gėlės šaknų sistemoje. Kai augalas laistomas šaltu vandeniu ar namuose yra skersvėjų, ant augalo šaknų susidaro puvėsių. Dažniausiai tai nutinka šaltuoju metų periodu. Po truputį puvėsiai siurbia gyvybines augalo jėgas.

Vis tik išvaduoti augalą iš šios problemos pančių galima pasitelkus dantų miltelius. Jums prireiks 0,5 stiklinės vandens, 2 šaukštų dantų miltelių, 1 šaukšto vario sulfato, 2 šaukštų medžio pelenų (jie reikalingi augalo šaknų sistemai pamaitinti). Kruopščiai išmaišykite visas sudedamąsias dalis, kol bus pasiektas maksimaliai tolygus rezultatas. Tada atsargiai papurenkite žemę prie augalo šaknies, jį ir augalo stiebą sudrėkinkite šiuo tirpalu.

Po šios procedūros rekomenduojama savaitę nelaistyti augalo ir perkelti jį į sausą ir tamsią vietą. Nesibaiminkite: per šį laikotarpį augalas tikrai nežus dėl drėgmės trūkumo, o štai šis stebuklingas mišinys jo šaknų sistemą būtinai išgydys nuo puvėsių.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis