Kompaktiškas 53 kv.m butas Vilniuje: funkcionalūs, bet originalūs sprendimai

Šio buto visos sienos jau buvo suprojektuotos architektų, tad interjero dizainerei Justinai Lazdauskaitei iš daniškų baldų salono „BoConcept“ teko taikytis prie esamos schemos. Bute virtuvė sujungta su valgomojo ir svetainės zona. Tad kaip šiuos rebusus išsprendė dizainerė?

Lengvos prabangos įvaizdis

Šiame bute gyvenamoji erdvė buvo kuriama trijų asmenų šeimai. Tai interjeras šiuolaikiškiems, vertinantiems natūralumą ir estetiką žmonėms. Bendrojo kambario baldai su natūralaus riešutmedžio danga suteikia šiai erdvei tikrumo ir lengvos prabangos įspūdį.

Solidi natūralaus riešutmedžio faktūra, derinama su juodai dažyto metalo paviršiais, pabrėžia miesto buto charakterį ir suteikia prabangos. Buto gyvenamajai erdvei dekoruoti dizainerė parinko pilką koloritą. Miesto erdvei būdingo braižo suteikė betoninės lubos – ši „statybinė“ apdaila palikta sąmoningai. Tai – urbanistinis stilius.

Be to, šio buto šeimos poilsio erdvė labiau orientuota į TV zoną – jai parinkta jauki vieta palei langą, čia įkomponuota patogi sofa, o valgomasis – atokiau, greta įėjimo į bendrąjį kambarį.

Interjerų originalumas ir vientisumas

„Bet kuriuo atveju didžiausias iššūkis buvo maksimaliai išnaudoti mažų butų erdves, pasitelkiant funkcionalius „BoConcept“ baldus. Todėl pasiūliau užsakovams rinktis lovas su pakeliamais mechanizmais (kad būtų kur susidėti vasarinę patalynę šaltuoju metų laiku ir atvirkščiai), parinkau funkcionalius kavos staliukus, darbo stalą, kuriuose po stalviršiais galima pasidėti nešiojamą kompiuterį ar planšetę, knygas, žurnalus ar smulkius namų daikčiukus. Galiausiai, sumontavome nišose sienines spintas bei panaudojome dekoratyvines lentynas, žaismingai dalinančias erdves ir taip išnaudojančias kiekvieną kvadratinį metrą mažame bute“, – funkcionaliais sprendimais pasidalijo dizainerė Justina Lazdauskaitė.

Pasak interjero dizainerės, užsakovai liko patenkinti. Jos nuomone, „BoConcept“ baldų funkcionalumo pagalba pavyko susidoroti su sunkiausia užduotimi – paruošti būstą tikram gyvenimui.

„Kurti šiuos projektus buvo vertinga patirtis, nes jie atitiko „BoConcept“ esmę, užsakovų stilių ir miesto dvasią. Taip pat džiugu, kad nors beveik visi pasitelkti baldai ar aksesuarai iš vieno gamintojo, tai nebuvo kliūtis. Atvirkščiai, tai įrodė, kad šio danų gamintojo produkciją lengva derinti tarpusavyje, o tai padeda kurti harmoningą, vientisą įvaizdį O tai ypač didelis iššūkis mažame bute, kuriame kiekviena detalė turi būti apgalvota“, – apibendrino dizainerė.

Joanos Burn nuotraukos

Daugiau apie šį projektą ir identiško buto interjerą galite išvysti spalio mėn. žurnalo MANO NAMAI numeryje.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis