Rugsėjį žurnale „Mano namai“ – naujų darbų pradžia

Daugelis rugsėjo numerio temų – kaip tik apie rudenį daugeliui vėl prasidedančius darbus, pagreitėjusį gyvenimo tempą, būtinybę anksčiau keltis ir per dieną padaryti daugiau, kviečiame viską daryti su malonumu. Jei darbai dažnai parsiveja namo, sukurkite tokį darbo kampelį, kuris primintų jaukią poilsio vietą, atsikratykite standartų – gal net įprasto stalo ir darbo kėdės, tegu darbo vieta namuose lieka nematoma, o gyvenamoji aplinka neprimena biuro.

Neperlenkite ir gražindami namus – kartais be pagražinimų ir yra gražiausia (apie tai paskaitysite rubrikoje „Stiliaus paieškos“), o tvarkydami šiųmetį sodo ir daržo derlių būkite išradingi – idėjų gali pasiūlyti net ir ant sienos kabantis plakatas. Juk svarbiausia, kad pats procesas džiugintų ir teiktų malonumą.

Viršelio interjeras: industrinis kontekstas

Visos aplinkybės lėmė, kad kurdamos naujo buto interjerą architektės Eglė Mišinytė ir Jurgita Mockutė nuosekliai vystytų šiuolaikiško ir dinamiško industrinio stiliaus koncepciją. Butas įrengtas judriame ir urbanistiniame loftų bei pramoninių pastatų kvartale Vilniaus centre. Tiek šis kontekstas, suteikiantis galimybę susieti vaizdus už lango su interjero sprendimais buto viduje, tiek tai, kad šeimininkas – jaunas vyras, užduotį gerokai palengvino. Taip natūraliai ir logiškai interjere atsirado grubios faktūros apdailos medžiagos, grafiški juodos spalvos metalo elementai, lakoniško dizaino korpusiniai baldai.

Namų darbai

Paskyrę kampelį savo darbams sutaupytume daug laiko ir energijos, kuriuos iššvaistome dėmesį blaškančioje aplinkoje, – taip vienbalsiai teigia ir karjeros konsultantai, ir fengšui specialistai, ir sveikos gyvensenos guru. O jei sumaniai įkomponuosime jį į namų aplinką, užmaskuosime ir net paslėpsime, laisvalaikiu apie darbus nė negalvosime.

Vieno kambario studija: viskas savo vietose

Tel Avivo architektų studijos „RUST architects“ sukurtame menininko studijos projekte, kuriame apskaičiuotas kiekvienas centimetras ir viskas apgalvota iki smulkmenų, praktiškų sprendimų ir vertų nusižiūrėti idėjų ras tie, kurie planuoja įrengti nedidelį vieno kambario butą, namų darbo zoną ar paauglio kambarį, – juk tokiose erdvėse daiktai dažniausiai neranda savo vietos.

Be pagražinimų

Kai loftų estetika tapo madinga, betono apdaila gan ryžtingai įsikraustė į interjerus. Ir ne vien tik industrinio stiliaus. Tiesa, kaip tik jis padėjo įžvelgti betono privalumus: asketiškai šaltą ir kartu išraiškingą faktūrą bei lengvą užuominą į apdailos atsainumą, kurio pasiilgstame steriliame, pernelyg tvarkingame gyvenime.

Normandiški žaidimai su gamta

Sodo kūrimas prancūzams yra malonumas, o ne vergavimas juos supančiai aplinkai. Todėl ir sodus jie prižiūri atsipalaidavę: niekas jų preciziškai neravi, nerenka nudžiuvusių lapų, krituolių obuolių ar kenkėjų amarų“, – pasakojo kraštovaizdžio dizainerė Gintarė Kaluškevičiūtė-Jablonskienė, vasarą kartu su bendraminčių kompanija lankiusi gražiausius Normandijos sodus.

Žurnalo MANO NAMAI, Shutterstock, Vida Press nuotraukos

Žurnalą MANO NAMAI galite prenumeruoti ČIA

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis