Greitoji pagalba: kaip išgelbėti patiekalą, jeigu jūs jį atsitiktinai sugadinote

Virtuvėje nutinka visko. Įsivaizduokite, kad jūs persūdėte ilgai lauktą vakarienę ir nežinote, ką daryti. Jokiu būdu nemėginkite jos išmesti. Šįkart patariame, kaip išgelbėti sugadintus patiekalus.

Kiekvieno gaminti mėgstančio ir mokančio žmogaus arsenale turi būti keli naudingi kulinariniai patarimai. Jie padės paskaninti patiekalą ir išgelbės vakarienę, jeigu iškilo pavojus ją sugadinti.
Persūdėte sriubą, paruošėte per skystą padažą, į patiekalą įbėrėte per daug pipirų – tokios force majeure situacijos nutinka kiekvienam. Tai nėra kritinė situacija. Svarbiausia – nepasimesti ir pasistengti kaip galima greičiau išspręsti iškilusią gastronominę problemą.

Sudarėme devynių dažniausiai virtuvėje pasitaikančių ekstremalių situacijų sąrašą ir papasakosime, kaip operatyviai ir sėkmingai jas išspręsti.

Persūdėte sriubą

Visiškai nebūtina įsimylėti, kad persūdytumėte sriubą. Užsimiršti ir nukreipti dėmesį į kažkokį mažmožį gali kiekvienas. Jeigu tokia bėda nutiko jums, neskubėkite nusiminti. Persūdytą sriubą galima „reanimuoti“.

Variantai net keli. Galima pabandyti įpilti į sriubą daugiau vandens ir citrinos rūgšties ar acto. Arba galima įdėti į sriubą maišelį su ryžiais, išvirti juos, o paskui išimti.

Nesigauna išplakti kiaušinio baltymų

Norint iškepti skanų ir aromatingą kepinį, dažniausiai reikia kiaušinių. Kartais juos reikia išplakti. Su baltymais pasitaiko problemų: jie niekaip nenori išsiplakti. Vis dėlto, negalima į tai nekreipti dėmesio. Galvojate, kad nieko baisaus nenutiks, jeigu baltymai nebus gerai išplakti? Be reikalo! Kepinys bus ne toks minkštas ir orinis.

Jeigu baltymai nesiplaka, padėkite juos dešimčiai minučių į šaldytuvą, paskui įmeskite į jį žiupsnelį druskos ir pabandykite išplakti dar kartą. Problemų neturėtų kilti!

Į patiekalą įbėrėte per daug pipirų

Aštraus mėgėjai žino, kad per daug pipirų nebūna. O kas tada, jeigu jūs nesate pats didžiausias pikantiškų patiekalų fanatikas ir atsitiktinai įbėrėte per daug aitriųjų paprikų? Svarbiausia – nepanikuokite! Viskas ištaisoma.

Jeigu mėsos patiekalas gavosi aštrus, patiekite jį su prėsku garnyru. Tai kompensuos mėsos pikantiškumą. Taip pat galima pergudrauti situaciją ir įtraukti į ingredientų sąrašą kažką pieniško ar pabandyti aštrumą neutralizuoti citrinos sultimis ar actu.

Paruošėte per skystą kreminę sriubą

Ideali kreminė sriuba turi būti pakankamai tiršta. Jeigu tokios konsistencijos išgauti jums nepavyko, tačiau norisi namiškius pradžiuginti šedevru, o ne kasdiene vakariene, būtina ieškoti išeities iš situacijos. Kreminę sriubą patobulinti galima pasitelkus minkštimą, virtus ryžius ar sutrintas pupeles.

Ištirpdytas šokoladas sutirštėjo

Rafinuotiems desertams reikia tirpdyto šokolado. Paprastai tam naudojama vandens vonelė ar mikrobangų krosnelė. Ištirpinti šokoladą galima be jokių problemų, tačiau ilgam jo palikti nereikėtų. Jis gali pradėti tirštėti, o tai jau visiškai kita, ne pati sėkmingiausia konsistencija.

Jeigu jūs nukreipėte savo dėmesį kažkur kitur ir nepastebėjote, kaip sutirštėjo šokoladas, įpilkite į jį šiek tiek aliejaus ir išmaišykite. Ši gudrybė turėtų padėti.

Pyragas prilipo prie kepimo formos dugno

Atsikėlėte ankstų šeštadienio rytą, norėdami palepinti namiškius skaniu ką tik iškeptu pyragu? Tai labai pagirtina! Tačiau ką daryti, jeigu kažkas nepavyko? Pavyzdžiui, jeigu pyragas neatlimpa nuo kepimo formos dugno.

Visiškai ataušinkite pyragą ir įdėkite formą į šiltą vandenį, kad panirtų į jį iki pusės. Palikite neilgam ir netrukus pyragą visiškai lengvai išimsite. Kitą kartą nepamirškite iškloti formą kepimo popieriumi ar ištepti sviestu.

Paruošėte per saldų padažą

Paruošėte pernelyg saldų padažą? Žinoma, dolce vita dar niekas neatšaukė, tačiau per saldus skonis patinka ne kiekvienam. Jeigu norite jį patobulinti ar padaryti netokį ryškų, įpilkite į padažą šiek tiek citrinos sulčių ar įmeskite vos vos druskos. Tai padės neutralizuoti saldumo perteklių.

Žalumynai pradėjo vysti

Žalumynų šviežiumas, deja, nėra amžinas. Jeigu nupirkote visą ryšulėlį, tikrai nėra jokių garantijų, kad suspėsite ruošdami mėgstamus patiekalus panaudoti jį visą. Todėl būtina pradėti nuo taisyklingo laikymo. Nuplaukite ir gerai nusausinkite žalumynus, paskui įdėkite į popierinį maišelį ir tegul jie keliauja į šaldytuvą.

Žalumynai vistiek pradėjo vysti? Pamerkite juos neilgam į ledinį vandenį, paskui išdėliokite ant popierinio rankšluosčio. Lapai taps pastebimai šviežesni.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis