Milžiniška jėga mandarino žievelėje: 7 idėjos, kaip ją panaudoti ligų profilaktikai

Mandarino žievelė skleidžia labai malonų kvapą. Pakanka vos įkvėpti jos stipraus aromato ir iškart geriau.

Unikalus vaisius išsiskiria ne tik sultingu ir apetitą keliančiu minkštimu, kuris netgi saldesnis nei apelsinų. Ispaniškas pavadinimas „mandarino“ sudarytas iš „se mondar“ („lengvai lupasi“) nemažai pasako apie žievelę. Tačiau tai ne vienintelis jos privalumas. Pasirodo, žievelė turi nemažai gydomųjų savybių!


Taigi, mandarino žievelę galima naudoti štai tokių ligų profilaktikai:


1. Disbakteriozė ir kitos virškinimo problemos


Mandarino žievelę išdžiovinkite. Sumalkite kavamale. Gausis šviesiai oranžiniai milteliai. Į bet kokį patiekalą kaip naudingą prieskonį berkite po vieną arbatinį šaukštelį miltelių.


Ši priemonė padės esant meteorizmui ir skrandžio bei žarnyno sutrikimams. Pabandykite tokių miltelių įberti darydami kavą – mėgausitės beprotiškai aromatingu gėrimu!


2. Bronchitas


Du valgomuosius šaukštus sausos žievelės užpilkite pusantros stiklinės verdančio vandens. Palaikykite šį gėrimą ant silpnos ugnies penkias minutes, nuimkite ir leiskite valandą pastovėti.

Gerkite po pusę stiklinės šių mandarinų vaistų tris kartus per dieną pašildžius, likus pusei valandos iki valgio. Liga tikrai atsitrauks!


3. Sausas kankinantis kosulys


Du valgomuosius šaukštus sausos maltos žievelės užpilkite viena stikline degtinės ir savaitę laikykite tamsioje vietoje. Paskui šią gydomąją tinktūrą nukoškite. Gerkite po 20 lašų, ištirpintų vandenyje, tris kartus per dieną, prieš valgį. Žievelėje esantys eteriniai aliejai daro stebuklus! Kosulys liausis, skrepliai iškart atsitrauks.


Shutterstock nuotr.


4. Persišaldymas


Saujelę smulkintų mandarinų žievelių, subertų į siauresnį kaklą turintį indą, užpilkite verdančiu vandeniu ir kvėpuokite karštais garais apie dešimt minučių. Po šios procedūros apie valandą neikite į šaltį! Mandarinų garai dėl juose esančių fitoncidų greitai sunaikins infekciją.


5. Pėdų grybelis


Pakanka paprasčiausiai mandarinų žievele patrinti kojas ir tarpupirščius du kartus per dieną, ir grybelis pranyks!


6. Nuovargis ir nemiga


Šviežią mandarino žievelę smulkiai supjaustykite, padėkite šalia savęs ir kvėpuokite maždaug penkiolika minučių. Šis būdas veiksmingas netgi esant galvos skausmui! Citruso kvapas ir eteriniai aliejai padės įveikti nuovargį, pašalins nervinę įtampą, padės atsipalaiduoti ir greitai užmigti.


7. Didelis spaudimas ir aritmija


Vieną stiklinę šviežių mandarinų žievelių užpilkite trimis litrais verdančio vandens. Užvirkite, paskui leiskite skysčiui apie valandą pastovėti. Paskui nukoškite. Pagulėkite šiltoje vonioje su mandarinų antpilu likus valandai iki miego. Kartokite šią procedūrą kas antrą dieną. Norint pasiekti gydomąjį poveikį pakaks penkiolikos minučių.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis