Konkursas kūrybingiems: nustebinkite šviestuvo dizainu ir užsidirbkite

Šabloniški sprendimai vis rečiau tenkina mūsų poreikius. Tampame vis išrankesni savo aplinkai, be to, dažniau norime patys ją kurti ir tobulinti. Dabar turite progą realizuoti savo kūrybines idėjas! LED šviestuvų gamintoja „Elmo technologijos“ kviečia dalyvauti konkurse „Sukurk šviestuvo dizainą ir užsidirbk“.

Apie ką šis konkursas ir kokie bus laimėtojų atrankos kriterijai, kalbėjomės su „Elmo technologijos“ rinkodaros vadove Roma Skaraite ir komisijos nariais – žurnalo MANO NAMAI vyr. redaktore Kristina Pečiukoniene, tapytoju Gintautu Vaičiu ir galerijos „Balta“ direktore Jolanta Šmidtiene.

Kodėl organizuojate tokį konkursą? Koks jo tikslas?
Roma Skaraitė. Šį konkursą organizuojame tam, kad paskatintume žmonių kūrybingumą. Kad ir kaip banaliai skamba, tai išties svarbiausia priežastis. Pastebime, jog į šviestuvų salonus užsukę klientai dažnai dalijasi idėjomis, kokių šviestuvų jie norėtų, kokius įsivaizduoja savo namuose.

Nusprendėme suteikti jiems progą sukurti svajonių šviestuvo projektą, pagal kurį mes pagaminsime realų šviestuvą ir juo prekiausime Lietuvoje ir užsienyje, o dalį uždarbio atiduosime idėjos autoriui. Tai pirmas tokio pobūdžio konkursas Lietuvoje, tad tikimės, kad jis išjudins žmones, skatins būti kūrybingiems ir nedvejojant įgyvendinti savo svajones.

Gintautas Vaičys. Šis konkursas – dar viena erdvė ir galimybė kūrybingiems žmonėms išreikšti save. Kitas svarbus jo aspektas, mano galva, yra paskata derinti techniką su kūryba, skatinti pramoninkų ir menininkų bendradarbiavimą. Funkcionalumas ir dizainas – du vienodos svarbos dalykai, o kūrėjo užduotis – rasti deramą balansą. Juk galima sugalvoti labai gražią, bet visiškai nenaudingą ar neįgyvendinamą idėją. Kita vertus, galima sukurti labai menišką šviestuvą, kuris taps interjero akcentu, bet kartu turės aiškią, apibrėžtą funkciją. Apšvietimo sprendimai gali būti taip sumanyti, kad jų nė nepastebėtume, tačiau jie gali tapti ir išskirtine detale prabangiuose namuose.

Kam šis konkursas skirtas?
Roma Skaraitė. Konkursas skirtas visiems kūrybingiems žmonėms – tiek menininkams, architektams ir dizaineriams, tiek ir visiems kitiems, turintiems idėjų, kaip atrodytų jų svajonių šviestuvas. Visiškai vienodomis sąlygomis gali dalyvauti visi pilnamečiai gyventojai, nepriklausomai nuo jų lyties ar profesijos.

Kokia šio konkurso nauda? Kodėl žmonės turėtų jame dalyvauti?
Roma Skaraitė. Konkurso vertinimo komisija ir portalo ManoNamai.lt skaitytojai išrinks penkis nugalėtojus, pagal kurių idėjas pagaminsime šviestuvus ir prekiausime jais Lietuvoje ir užsienyje. Laimėjusių projektų autoriai gaus 20 % dydžio komisinį mokestį nuo parduotų šviestuvų. Taip konkurso dalyviai galės realizuoti savo idėjas ir užsidirbti pinigų, o mes atnaujinsime savo salonų asortimentą net penkiais išskirtiniais pakabinamų šviestuvų modeliais.

Jolanta Šmidtienė. Manau, kad konkursas ypač aktualus jauniesiems dizaineriams, kurie per jį gali išreikšti savo ir lietuviško dizaino tradicijų išskirtinumą. Įžvelgiu jame lietuviško dizaino atsinaujinimo galimybę.

Gintautas Vaičys. Pritarčiau, kad jaunimui tai puiki galimybė ieškant savęs pasivaržyti su kitais, atsiskleisti. Tačiau tikimės, kad daug vertingų idėjų pateiks ir patyrę kūrėjai, turintys išskirtinį braižą ir stilių.

Organizatorių nuotr.

Kam apskritai reikalingi tokie konkursai?
Roma Skaraitė. Tai nėra tradicinis konkursas. Neretai pamirštame apie apšvietimo svarbą namuose, todėl siekiame atkreipti į tai dėmesį. Kartu tai švietėjiškas projektas, per kurį rašysime straipsnius apie namų apšvietimą.

Gintautas Vaičys. Manau, kad tokie konkursai yra geri, nes jie pritraukia menininkų ir visuomenės dėmesį. Menininkams suteikiama motyvacija stengtis, o visuomenė gauna naujų impulsų. Visų mūsų skonis skiriasi, todėl rinkoje turi būti pakankamai produktų, kad turėtume iš ko rinktis.

Kristina Pečiukonienė. Konkursui pateikti darbai bus skelbiami portale ČIA

Užsakymo nr.: PT_72299508

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis