14 būdų, kaip sukurti klasikinį kaimišką stilių (+ INTERJERAS)

Kaimiškas stilius pasižymi jaukumu, tačiau derėtų ypač atsakingai apgalvoti tokio interjero detales, kad namai netyčia taptų kičo karalija. Pateikiame penkiolika patarimų, kaip tai padaryti ir žavingą interjerą, kuris galbūt ir jus įkvėps pasirinkti šį interjero stilių.

Šviestuvus pakabinkite žemai

Jūsų valgomojo stalas ir šviestuvas turėtų būti arčiau vienas kito, nei jūs manote. Šviestuvas nuo stalo paviršiaus turi būti atitolęs per 80-95 centimetrus. Jeigu šviesos šaltinis užima mažiau nei ketvirtadalį stalo pločio, rinkitės du vienodus šviestuvus, tiek pat atitolusius nuo stalo centro.

Shutterstock nuotr.

Vaza su gėlėmis stalo viduryje neturi būti aukšta

Padėkite alkūnę ant stalo. Stalo viduryje stovinčios vazos su gėlėmis neturi būti aukštesnės už jūsų alkūnę, kad svečiai galėtų vienas kitą matyti.

Pasirinkite tinkamo dydžio kilimą

Tarp galinių kėdžių kojų ir po valgomojo stalu esančio kilimo krašto turi būti maždaug 15-20 centimetrų atstumas. Paprastai po šešiems asmenims skirtu stačiakampiu pietų stalu pakanka dviejų su puse ir trijų metrų išmatavimų kilimo.

Rinkitės ilgesnes užuolaidas

Kalbant apie užuolaidas, verčiau jau rinktis per ilgas, nei per trumpas. Geriausiai atrodo užuolaidos kurių klostės ilgesnės už sieną nuo pustrečio iki penkių centimetrų. Tai taip pat labai sveikintinas sprendimas, jeigu grindys jūsų namuose yra nelygios.

Shutterstock nuotr.

Nebijokite derinti raštų

Išbandykite visada sėkmingą formulę: vienas smulkus raštas (natūralaus pluošto sienų apmušalai), vienas stambus raštas (ant sofos išdėliotos pagalvėlės), vienas raštas su judesiu (klostytas staltiesės kraštas) ir vienas raštas su gamtos motyvais (gali būti viena iš pagalvėlių). Tad derinant raštus kambaryje geriausiai atrodo, kai yra kažkas medinio, kažkas austo ir kažkas atspindinčio (pavyzdžiui, veidrodis).

Shutterstock nuotr.

Įrenkite sieną-galeriją

Kokia tobulo išdėstymo paslaptis? Netobulumas. Atsižadėkite tikslaus paveikslų išdėstymo ir vietoj jo verčiau rinkitės lengvesnį, kurį bėgant laikui galima lengvai keisti. Žemiausias rėmelis turėtų kabėti 12-14 centimetrų virš sofos (ar kito baldo) aukščiausios dalies, o rėmeliai tarpusavyje turėtų būti sukabinti penkių-dešimties centimetrų atstumu. Bent vieno išdėstymo elemento reiktų laikytis nuosekliai.

Shutterstock nuotr.

Atsisakykite suderintų baldų

Kaip ir įvairiarūšės lėkštės sukuria maloniai atsainią atmosferą, taip ir tarpusavyje nesuderinti valgomo stalas ir kėdės dvelkia jaukia nuotaika, kurią galima išreikšti fraze „ateik toks, koks esi“. Prie balinto ąžuolo stalo puikiai dera senovinės riešutmedžio kėdės su tekstūrine sėdimąja dalimi ir dryžuotos kėdės-foteliai.

Shutterstock nuotr.

Pasirinkite reikiamo dydžio kavos staliuką

Jeigu norite užtikrinti vizualinę pusiausvyrą, rinkitės kavos staliuką, kurio ilgis būtų du trečdaliai jūsų sofos ilgio. Jeigu abejojate dėl staliuko aukščio, jo viršus turėtų būti ties sofos sėdimosios pagalvės viduriu.

Skoningai perteikite stilių

Kiekvienam kavos staliukui reikia trijų dalykų: knygų (kad galima būtų žaisti su aukščiu ir padėtimi), pinto krepšelio (suteiksite tekstūros ir turėsite kur sudėti atskirus daiktus, tokius kaip nuotoliniai pulteliai) ir dekoratyvinių elementų, kurie galėtų duoti pradžią pokalbiui.

Išbandykite patalynės trio

Kad lova atrodytų tvarkinga, bet nenuobodi, išbandykite paprastą trijų sluoksnių taktiką: neutrali lovatiesė, raštuotas užtiesalas ir spalvingas dygsniuotas paklotas. Visi jie turi būti sudėti vienas ant kito. Pradedant nuo pagalvės, visi trys apklotai turi matytis maždaug po trečdalį.

Tvarka pagalvėse

Apskritai, reiktų apsiriboti penkiomis pagalvėmis 160x200 centimetrų ir šešiomis 180x200 centimetrų išmatavimų lovoje. Su svečių lova galite elgtis laisviau, nes jos nereikia kloti kasdien.

Shutterstock nuotr.

Shutterstock nuotr.

Rinkitės sienines lempas

Išsaugokite senąją miegamojo dvasią, atsisakydami stalinių lempų šalia lovos ir vietoj jų pakabindami sienines. Jos turėtų kabėti maždaug 30 centimetrų virš galvos (kai sėdite lovoje), nes tokia šviesa idealiai tinka skaitymui. Tinkitės ne galingesnes kaip 40 vatų lemputes.

Meno kūrinius kabinkite žemiau nei norisi

Dauguma žmonių linkę kabinti paveikslus pernelyg aukštai virš lovos. Pakabinkite išsirinktą kūrinį mažiausiai 8 centimetrais žemiau nei ketinote ir būsite pataikę į dešimtuką.

Rinkitės stalčius

Šoninis staliukas turi turėti bent vieną stalčių – to pakaks, kad lūpų blizgesio, skaitymui skirtų akinių ir telefono kroviklio kratinys virstų žaviu naktiniu staliuku.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis