Patiks visiems: kondensuoto pieno pyragas

Šis pyragas tinka ir tiesiog prie arbatos, ir ypatingai progai pažymėti.

Sudėtis:
100 g sviesto ar margarino;
Indelis kondensuoto saldinto pieno;
4 kiaušiniai;
1 arb. šaukštelis kepimo miltelių;
1 stiklinė miltų;
Kokoso drožlės (galima barstyti ir migdolų plokštelėmis).

Paruošimas:
Sviestą ar margariną ištirpinti. Į jį supilti visą indelį kondensuoto pieno, išmaišyti. Tada po vieną mušti kiaušinius, vėl išmaišyti. Galiausiai, suberti miltus bei kepimo miltelius. Tešlą, gerai išmaišius, pilti į kepimo skardą, išteptą sviestu. Gausiai pabarstyti kokoso drožlėmis ar migdolų plokštelėmis. Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros, geriausia apie 40 minučių. Kepimo laikas priklauso ir nuo orkaitės, todėl stebėkite, kaip kepa pyragas.

Iškepęs pyragas yra gan standus, todėl galite pabandyti jį kepti ir su obuoliais ar kriaušėmis. Taip pat skanu būtų ir su razinomis ar džiovintais abrikosais.

Beje, toks pyragas yra puikus kokio torto pagrindas - jis puikiai pakyla, nesukrenta, gerai pjaustosi. Tik reikėtų supjaustyti plonais sluoksniais ir pertepti kremu. Taip pat tinka su grietinėlės bei mascarponės sūrio kremais.

Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis