Kaip išbalinti baltus drabužius: paprasti bobutės receptai

Be baltų drabužių neapsieisi, tačiau jie visuomet kelia galvos skausmą. Rodos, kad kiekviena dulkelė ant jų nutūpia ir, žinoma, kas nors netyčia turi aplieti ryškesniu gėrimu. Šie patarimai turėtų jus išgelbėti.

1. Į kibirą su karštu vandeniu įberkite kelis kalio permanganato kristalus (vanduo turi būti vos rožinis) ir maždaug 200 gramų skalbimo miltelių. Įdėkite išplautus drabužius, pamaišykite ir kibirą uždenkite. Palaukite, kol vanduo atvės iki kambario temperatūros ir drabužius kaip reikiant išskalaukite.

2. Baltus drabužius galima išbalinti vandenilio peroksidu. Į du litrus šilto vandens įberkite arbatinį šaukštelį 3 procentų peroksido, taip pat galima įdėti šiek tiek sodos. Į tirpalą drabužius sudėkite 15-20 minučių ir kartkartėmis apverskite. Išskalaukite.

Shutterstock nuotr.

3. Daiktus, pagamintus iš lino ir medvilnės, prieš plovimą galima kelias valandas pamirkyti vandenyje su amoniaku, jeigu drabužiai labai stipriai ištepti, įpilkite porą šaukštelių terpentino.

4. Gipiūrui ir tiuliui balinti į kibirą karšto vandens įdėkite du valgomuosius šaukštus vandenilio peroksido ir šaukštą amoniako. Daiktus tirpale laikykite 30 minučių, paskui išskalaukite.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis