Išskirtinis lietuvių architektų sukurtas interjeras Maskvoje: 2500 kv.m. „Premium“ klasės namas

Prestižiniame Maskvos priemiestyje sklypą įsigijusi rusų šeima prabangaus sodybinio komplekso įgyvendinimą patikėjo kauniečių architektų Arvydo ir Grytės Akelių įmonei „AG studija“. 2500 kv. m. „Premium“ klasės namų iš keturių pastatų kompleksas harmoningai įkurdintas medžių apsuptame 1,3 ha sklype. Visas kompleksas – gyvenamasis namas, pirtis, garažas su gyvenamosiomis patalpomis ir pavėsinė – harmoningai siejasi tarpusavyje tiek architektūriniais, tiek interjero sprendimais.

Rytų šalyse ne vieną individualios gyvenamosios erdvės projektą jau įgyvendinę architektai Akeliai teigia, kad šios rinkos užsakovų pageidavimai dėl kultūrinių skirtumų dažnai skiriasi nuo europiečių. Bet būtent šis projektas buvo išskirtinis, mat klientas pageidavo labai modernių, europietiškų eksterjero bei interjero sprendimų. Taip pat buvo iškelti ne tik aukščiausios kokybės, bet ir prabangos reikalavimai, ieškoma originalių sprendimų, su užsakovais derinama kiekviena eksterjero bei interjero detalė, tad viso projekto įgyvendinimas užtruko daugiau nei 3 metus.

Gamintojo nuotr.
Gamintojo nuotr.

Tiek namo išorės, tiek vidaus apdailai naudojamos kokybiškos ir artimos gamtai medžiagos. Gyvenamojo namo laikančiosios konstrukcijos, kliento pageidavimu, statytos iš Suomijos atvežtų rąstų. Fasado apdaila – maumedžio medžio apdailinės lentos, suderintos su klijuoto medžio vitrinomis ir juodu berėmiu stiklu. Stogo dangai buvo parinktos skalūno akmens čerpelės.

Pasirinktas planinis sprendimas, geriausiai įgyvendinantis užsakovui įprastą kasdieninio gyvenimo scenarijų: viename namo korpuse „verda“ pagrindinis šeimos gyvenimas, kitame – tėvų, svečių kambariai su pramoginėmis erdvėmis (kino ir biliardo salėmis, vyno kambariu). Abu korpusus jungia 20 m ilgio plaukimo baseinas su pirčių zona.

Gamintojo nuotr.
Gamintojo nuotr.
Gamintojo nuotr.
Gamintojo nuotr.


„Premium“ klasės gyvenamojo komplekso vidaus erdvių projektavimas ir dizainas specialistams tapo kūrybiniu iššūkiu. Be įprastų darbo/poilsio/higienos zonų, užsakovas pageidavo įrengti seifą, rūkomąjį, medžioklės, kino, vyno kambarius, biliardinę, baseiną, mini SPA patalpą. Pasitelkus prabangos ir erdvės jausmą kuriančius sprendimus ir detales, architektams pavyko sukurti modernų, šiuolaikišką ir įdomų interjerą.

Klientai pageidavo vidaus patalpose naudoti daugiausia natūralius elementus, todėl patalpų grindys – iš akmens, pertvaros – stiklinės su medžio detalėmis, baldai – iš kokybiškos odos ir kitų natūralių medžiagų. Stačiakampio formos prieškambaryje erdvumo pojūtį suteikia šviesą atspindintis sieninės spintos fasadas, blizgios lubos, keičiančios spalvą priklausomai nuo apšvietimo intensyvumo, taip pat natūralaus akmens mozaikos grindys.

Pirmame aukšte įkurtos svetainės ir valgomojo zonos. Interjere vyrauja ramus gamtos spalvų koloritas, prabangos įspūdį kuria aukščiausios kokybės baldai, kilimai ir kitos interjero detalės. Lengvi stiklo ir baltos spalvos šviestuvai kartu su dekoratyviniais, šviesą atspindinčiais veidrodžiais išsaugo erdvės, lengvumo pojūtį net ir tamsiais, niūriais šaltojo sezono vakarais.

Gamintojo nuotr.
Gamintojo nuotr.
Gamintojo nuotr.
Gamintojo nuotr.

Aukštos lubos, dideli langai bei stoglangiai suteikia šviesos, lengvumo, laisvės pojūtį. Pasak architektės G. Akelienės, sprendimai išlaikyti vientisą erdvę per du namo aukštus dažniausiai priimami, kai kuriami prabangūs, ne ekonominės klasės namai.

Gamintojo nuotr.

Virtuvės ir svetainės zonas skiria baltas, blizgaus paviršiaus, dvipusis funkcinis modulis su integruota buitine technika. Šis italų dizaino ir gamybos baldas naudojamas iš abiejų pusių. Pagrindinė jo funkcija – virtuvės modulis su centre įrengta gaminimo zona.

Gamintojo nuotr.

Svetainės pusėje greta modulio integruotas pagal individualų dizainą pagamintas židinys. Jo apdailai panaudota ta pati blizgi medžiaga. Taip pat židinio apdailą papildo kvarcinis akmuo, iš kurio pagamintas ir svetainės stalas.

Sporto ir sveikatingumo zonoje įrengti treniruokliai bei plaukimo baseinas. Jo danga – mozaikinės, saulės raštu sudėliotos plytelės, jų piešinys gamintas gal indvidualų užsakymą. SPA zonoje jaukumą kuria ir erdvę papildo žaismingas lubų dizainas – šviesą skleidžiantys ir spalvą keičiantys įtempiamų lubų plotai. Baseino patalpos atmosferą galima keisti kolonose bei lubose įrengtu LED apšvietimu, kurio intensyvumą bei spalvą galima reguliuoti. Kolonų viduje sumaniai įrengti dušai vyrams ir moterims.

Gamintojo nuotr.


Gamintojo nuotr.


Gamintojo nuotr.


Gamintojo nuotr.
Gamintojo nuotr.


Gamintojo nuotr.


Interjere neapsieita be prestižinių detalių, pvz., balta ir rausva spalvomis švytintys stalai iš kvarcinio akmens.

Inovatyvios vitrinos, skiriančios miegamąjį nuo svetainės, kurios vienu mygtuko paspaudimu padaromos matinėmis arba skaidraus stiklo – sprendinys, leidžiantis kurti tai uždarą, tai atvirą atmosferą. Tai įdomu, prabangu, neįprasta.

Kino kambaryje įrengtas kvarcinis baras, o jaukiam pokalbiui ar žaidimui kviečia prabangūs raudoni minkštasuoliai.

Gamintojo nuotr.

Vyno-cigarų kambaryje vyksta vyno degustacijos, pašnekesiai, nedideli vakarėliai artimiausių žmonių kompanijoje.

Gamintojo nuotr.

Į antrame aukšte įkurtas privačias šeimos erdves veda išskirtiniais apšvietimo elementais dekoruoti koridoriai.

Ramūs, nuosaikių gamtos atspalvių tonai vyrauja ir vaiko kambaryje.

Gamintojo nuotr.

Vonios ir tualeto kambarių interjeras išsiskiria ypatingu apšvietimu ir dekoratyvia akmens bei akmens mozaikos grindų, sienų danga.

Gamintojo nuotr.


Gamintojo nuotr.



Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis