Pasilepinimui: traškios vištienos lazdelės

Užtruk­site apie pusvalandį. Šiame užkandyje pui­kiai dera pipirų, sezamų alie­jaus ir žaliųjų citrinų sko­niai. Svar­biau­sia darant šį patie­kalą susi­pjaus­tyti viš­tie­nos krū­ti­nėlę kuo ilges­niais šiau­de­liais — taip ska­niau. Taip pat svarbu kepant viš­tie­nos juos­te­les nesu­versti į krūvą, o kiek­vieną juos­telę atskirti ir mesti į karštą aliejų.

Ir, žinoma, atsar­giai su čili pipi­rais. Pirma, nepa­dau­gin­kit, antrą supjaustę čili, su ran­ko­mis nekrapš­ty­kite akių ar nosies.


kasuvalgyti.lt


Reikės:

2 viš­tienos krū­ti­nė­lės (dvi puselės);

2 kaiu­ši­nių baltymai;

2 v.š. krakmolo;

1 v.š. sezamų aliejaus;

1,5 a.š. pipirų;

1 a.š. druskos;

1 a.š. sal­džios papri­kos miltelių;

1 a.š. raudonėlio;

1 čili pipi­riu­kas be sėklų;

0,5 žalio­sios citrinos.

Kuo ilges­nėm juos­te­lėm supjaus­tome krū­ti­nėlę. Išpla­kame baltymus.


kasuvalgyti.lt


kasuvalgyti.lt


kasuvalgyti.lt


Į juos sude­dame druską, pipi­rus, krak­molą, aliejų, prie­sko­nius — viską, išsky­rus čili ir citriną. Viską gerai išmai­šome. Ten pat sude­dame ir supjaus­tome viš­tieną, viską pama­ri­nuo­jame apie valandą.


kasuvalgyti.lt


kasuvalgyti.lt


Geriau­sia juos­te­les kepti kiniš­koje kep­tu­vėje (angl. wok), bet jei neturi — tiks paprasta, bet rei­kės dau­giau alie­jaus. Alie­jaus turi būti tiek, kad apsemptų juos­telę ir jos nereiktų versti.


kasuvalgyti.lt


Taigi, gerai įkai­ti­name aliejų, ir dedame po vieną juos­telę. Kepame dali­mis po 3–4 min. Iškep­tas juos­te­les dedame ant ser­ve­tė­lės, kad alie­jus turėtų kur susi­gerti. Iškep­tas juos­te­les sude­dam į dubenį, ant vir­šaus užbe­riam grie­ži­nė­liais supjaus­tytą čili, bei plo­no­mis skil­te­lė­mis pjaus­tytą žaliają citriną. Ant dubens užde­dam lėkštę, ir viską paėmę į ran­kas gerai pakratome.


kasuvalgyti.lt


Tai darome, kol juos­te­lės dar neat­vė­su­sios, taip leng­viau pasi­skirs­tys ir susi­mai­šys sko­niai. Tada juos­te­les sude­dam į lėkštę arba į stik­linę ir vai­ši­na­mės.


kasuvalgyti.lt


Skanaus!


Šaltinis: Kasuvalgyti.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis