Krevetes šiam receptui pirkau lukštentas (tik su uodegėlėm) ir šaldytas. Nors buvo parašyta, kad tai Karališkosios krevetės, tačiau kažkiek suabejojau, visgi jos tikrai buvo didesnės už įprastas. Ir dar, neišsigąskite pamarinuoti brendyje — puikus marinatas.
Reikės:
0,5 kg šaldytų krevečių;
1 v.š. citrinų sulčių;
1 a.š. druskos;
2 a.š. šviežiai grūstų pipirų;
3–4 skiltelės česnako;
2 v.š. brendžio;
2 v.š. alyvuogių aliejaus.
Atitirpinam krevetes šaltame vandenyje. Nusausiname jas. Visus likusius ingredientus: smulkintą česnaką, druską, pipirus, sultis, aliejų ir brendį supilame į dubenėlį, ir gerai išmaišome.
Sudedame nusausintas krevetes į maišelį, užpilame marinatu ir laikome bent valandą arba per naktį šaldytuve.
Į įkaitintą keptuvę pilame alyvuogių aliejaus ir suverčiame visą maišelio turinį. Kepame maišydami apie 4–5 minutes, kol krevetės iškeps, o iš likusio marinato pasidarys padažiukas.
Skanaus!
Šaltinis: Kasuvalgyti.lt