Savaitgalio gardumėlis: česnakinės krevetės

Įspū­din­gas maistas. Greitai paruošiama. Labai greita. Ypa­tin­gai skanu. Labai geras užkan­dis ir prie alaus, ir prie vyno. Nuste­bin­site net didžiau­sius gur­ma­nus.

Kre­ve­tes šiam recep­tui pir­kau lukš­ten­tas (tik su uode­gė­lėm) ir šal­dy­tas. Nors buvo para­šyta, kad tai Kara­liš­ko­sios kre­ve­tės, tačiau kažkiek suabejojau, visgi jos tikrai buvo didesnės už įprastas. Ir dar, neiš­si­gą­s­kite pama­ri­nuoti bren­dyje — pui­kus marinatas.

Reikės:
0,5 kg šal­dytų krevečių;
1 v.š. citrinų sulčių;
1 a.š. druskos;
2 a.š. švie­žiai grūstų pipirų;
3–4 skil­te­lės česnako;
2 v.š. brendžio;
2 v.š. aly­vuo­gių aliejaus.

kasuvalgyti.lt

kasuvalgyti.lt

Ati­tir­pi­nam kre­ve­tes šal­tame van­de­nyje. Nusau­si­name jas. Visus liku­sius ingre­di­en­tus: smul­kintą čes­naką, druską, pipi­rus, sul­tis, aliejų ir brendį supi­lame į dube­nėlį, ir gerai išmaišome.

kasuvalgyti.lt

kasuvalgyti.lt

kasuvalgyti.lt

Sude­dame nusau­sin­tas kre­ve­tes į mai­šelį, užpi­lame mari­natu ir lai­kome bent valandą arba per naktį šaldytuve.

Į įkai­tintą kep­tuvę pilame aly­vuo­gių alie­jaus ir suver­čiame visą mai­še­lio turinį. Kepame mai­šy­dami apie 4–5 minu­tes, kol kre­ve­tės iškeps, o iš liku­sio mari­nato pasi­da­rys padažiukas.

kasuvalgyti.lt

Ska­naus!

Šaltinis: Kasuvalgyti.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis