Langų dekoras vasarai: dvigubi roletai, plisuotos žaliuzės ir ryškios spalvos

Pagaliau atėjus vasarai į savo namus norisi įsileisti kuo daugiau saulės ir gryno oro. Žiemos metu nuo šalčio saugojusios sunkios užuolaidos turėtų užleisti vietą naujiems ir neįprastiems langų drabužiams. Tad svarbu išsiaiškinti, koks langų apdaras geriausiai suderina du siekius – išsaugoti stilingą ir jaukų būsto dekorą bei išvengti saulės spindulių.

Šiais laikais visai nebūtina išlaikyti vientisą stilių, tad langų dekoras gali tiek susilieti su viso kambario interjeru, tiek išsiskirti ir tapti pagrindiniu akcentu. Svarbu atkreipti dėmesį tik į stilių, dydį ir spalvas, siekti šių dalykų balanso. Pasak specialistų, klasikiniam stiliui labiau tiktų romanetės, o šiuolaikiškam ar minimalistiniam stiliui jau labiau patartinos plisuotos arba dvigubo audinio žaliuzės.

Shutterstock nuotr.


Rekomenduoja dviejų audinių roletus

Pasak įmonės „Dextera“ marketingo vadybininko Vaidoto Antanaičio, pasaulinėje rinkoje šiemet dominuoja roletai, kuriems naudojami du audiniai persidengiantys tarpusavyje. Patraukus valdymo grandinėlę vienas audinys uždengia kitą taip pilnai užtemdydamas lango ertmę. Dėl to, roletas atstoja ir dienines, ir naktines užuolaidas, o platus audinių pasirinkimas leidžia pritaikyti gaminį įvairiose patalpose ir prie skirtingų interjerų stilių.

Langus specialistas taip pat pataria dekoruoti romanetėmis – jos namams sukuria grakštumo ir jaukumo.

„Priešingai nei roletai, audinys nesusukamas, o šoninių troselių pagalba romanetės sutraukiamos audiniui krentant klostėmis. Tai vizualiai artimiausias užuolaidoms tipas. Romanetės suteikia patalpai grakščios elegancijos jaukumo, o tankus aukščiausios kokybės audinys sustabdys saulės spindulių patekimą į patalpą bei puikiai apsaugos nuo nepageidaujamų žvilgsnių“, - pasakojo V. Antanaitis.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Kaip įsirengti sūpynes?
Priemonės, padėsiančios apsisaugoti nuo kenkėjų

Norintiems ekstravagantiškumo – plisuotos žaliuzės

Nenorintiems prisirišti prie klasikinio stiliaus ir norint madingai papuošti langus bei įsileisti kuo daugiau saulės, siūloma rinktis ir dar vieną naujieną, tiesa, labiau tinkama eksperimentuoti linkusiems namų šeimininkams – plisuotas žaliuzes.

Pasak V. Antanaičio, tarsi zigzagu sutraukiamas audinys gali būti įvairių formų, nuo standartinio stačiakampio iki išskirtinių trikampių ar arkos formų. Valdymas universalus – galima pakelti žaliuzes iš viršaus į apačią ar iš apačios į viršų, taip pat galima naudoti sujungiant kelis skirtingus audinius. Dėka šių ypatybių technologija leidžia uždengti norimą lango dalį ar pasirinkti šviesų/tamsų audinį viename gaminyje. Keliais kampais krentantis audinys suteikia gyvybės ir ekstravagantiškumo interjerui.

Aukščiausio lygio interjero detalėms siūloma rinktis išskirtinę liniją su LED tipo apšvietimais ir elektra valdomais uždangalais, kurie yra su metaliniais valdymo elementais (grandinėle, kasete ar korpuso dalimis). Norintiems išsiskirti, siūlomas ir ekonomiškesnis variantas – galima rinktis standartinius roletus su plastikiniu valdymu ir įprastesniu audiniu.

„Vasara, tai šiltas ir šviesus metų laikas, tad siūlome šviesius audinius, kurie pagyvins kambarį arba primažins šviesos patekimą. Priklausomai nuo langų krypties (pietūs, rytai, vakarai ar šiaurė), saulės šviesa patenka skirtingu kampu. Tarkim naudojant plisuotas žaliuzes, galima pridengti akinančius saulės spindulius, paliekant laisvus kitus lango plotus šviesai patekti į kambarį. Jei langai šiaurinėje pusėje, vasarišką interjerą galima susikurti foto roletų pagalbą“,  pasakojo V. Antanaitis.

Siūlo ir virvelines žaliuzes

Anot „Lauresta“ rinkodaros vadybininkės Vilijos Stroputės, vasarišką langų dekorą geriausiai galima sukurti pasirinkus ryškesnes spalvas, tačiau specialistės teigimu, neverta kurti vienasezonio interjero vien vaikantis madų, nes joms pakitus vėl reikės ieškoti naujų sprendimų.

Moteris pabrėžė, kad šiemet ypatingai madingi rusvi, gelsvi, dramblio kaulo, persiko atspalviai, vyrauja natūralių pluoštų, augalinių motyvų, pastelinių spalvų langų dekoravimo mada.

„Norint sukurti šiuolaikiškai stilingą ir jaukų būsto dekorą bei išvengti saulės spindulių, mes siūlome rinktis roletus, kurie ne tik puikiai atlieka tiesioginę užuolaidų funkciją, suteikia jaukumo, bet ir neužgožia erdvės. Roleto audinys gali būti lengvas ir permatomas, tankus ir pritemdantis patalpą arba visiškai nepraleidžiantis šviesos. Taip pat ne paslaptis, kad roletai yra ir praktiškesni nei užuolaidos – visi tekstiliniai audiniai yra impregnuoti, todėl taip nesitepa“,  patarė specialistė.

Nenorintiems smarkiai išlaidauti specialistė pataria namus atnaujinti renkantis virvelines žaliuzes. Norint sukurti jaunatvišką ir šiek tiek ekstravagantišką interjerą galima ne tik derinti skirtingų spalvų juostas, bet ir žaisti spalvų išdėstymu. Sukeitus juostas vietomis, galima turėti kitokios išvaizdos uždangą. Labai patogu tai, kad nekeičiant rėmo virvelinės žaliuzės juostas bet kada galima pakeisti tekstilinėmis, plastikinėmis ar juostomis iš natūralių medžiagų, ir taip sukurti naują interjerą.

Nuo kenkėjų apsaugos tinkleliai

Dekoruojant langus, vertėtų nepamiršti ir praktinio požiūrio. Vasarą ypatingai padaugėja įvairiausių vabzdžių, nuo jų specialistai pataria apsiginti naudojant apsauginius tinklelius langams ir durims.

„Apsauginiai tinkleliai yra komfortiški ir 100 procentų efektyvūs ir beveik nepastebimi. Tinklelius nuo vabzdžių yra nesunku pritaikyti įvairių formų ir tipų langams bei durims. Visi tinkleliai yra tvirtinami iš patalpos vidaus, todėl tai nesukelia papildomų problemų žmonėms gyvenantiems viršutiniuose aukštuose. Tinkleliai nuo vabzdžių gali būti rėminiai, ruloniniai, durelių tipo arba plisuoti“,  pasakojo V. Stroputė.

Dextera ir Lauresta nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis