7 tendencijos, kaip puošime namus per šias Kalėdas

Ruošdamiesi didžiosioms metų šventėms nepamirštame pasižvalgyti ir į tai, ką siūlo įvairūs dizaino namai. Dizainerės Julija Maksimova iš „Skandinaviškų interjerų“ ir Oksana Hyttel iš UAB „Interio Baltic“, kurie yra įsikūrę interjero ir baldų prekybos centre „Domus galerija“, pasakoja apie pagrindines šių metų šventinio dekoro tendencijas ir kaip paprastais būdais galime jas įgyvendinti savo namuose.

Rankų darbo papuošimai

Kaip sako J. Maksimova, daugumai žmonių kalėdinis laikotarpis asocijuojasi su jaukiais vakarais, leidžiamas šeimos ir draugų rate. Šių metų tendencijos kaip tik ir gali paskatinti praleisti daugiau laiko kartu, nes rankų darbo papuošimai bus aktualus kalėdinis akcentas.

Bloomingville, COOCKOO DESIGN HOUSE („Domus galerija“)
Bloomingville, COOCKOO DESIGN HOUSE („Domus galerija“)
Gamintojo nuotr.

Pasak moters, stilingą dekoraciją galima sukurti naudojant pačias paprasčiausia priemones – kartoninį popierių, medžio šakas, molį arba modeliną, šiaudus, vilną ir kitas natūralias, gamtiškas medžiagas.

SAVEX, („Domus galerija“)
SAVEX, („Domus galerija“)
Gamintojo nuotr.

Ji siūlo vietoje įprastų blizgučių pasigaminti popierines girliandas, o vietoj stiklo burbulų pakabinti tikrus kankorėžius, tiesa, juos dar galima nudažyti balta arba madinga aukso salva.

Shutterstock nuotr.

Skandinaviškas minimalizmas

Ne mažiau ryški šių metų tendencija – grakštus ir lengvas skandinaviškas minimalizmas. Iš spalvoto popieriaus ar kartono galima iškirpti ir išlankstyti įvairius minimalistinius žaisliukus, žvaigždutes ir kitas geometrines formas.

„Casa Bella“, („Domus galerija“)
„Casa Bella“, („Domus galerija“)
DELFI / Domantas Pipas

Iš gėrimui skirtų šiaudelių galima pasidaryti tūrinius žaisliukus. Tai labai paprasta: tereikia sukarpyti šiaudelius ir sujungti juos, pro vidų prakišus siūlą. Panašioms dekoracijoms galima panaudoti ir susukto popieriaus tūteles.

Shutterstock nuotr.

Pastelinis koloritas

Tiek interjere, tiek dekoro elementuose madingos pastelinės spalvos, tokios kaip švelnūs koralo atspalviai, mėtinė, melsvai pilka, giliai mėlyna, samanų žalia. Šiemet populiarūs vario ir žalvario akcentai. Todėl šventinį stalą rekomenduojama puošti tokio metalo žvakidėmis, žvakėmis, stalo įrankiais, indais ir t.t.

Stalo dekoracijos

Originaliai sukomponuotos dekoracijos gali tapti jūsų namų vizitine kortele. Pasak O. Hyttel, iš Italijos atkeliauja mada ant stalo statyti žvakides, vazas, įvairių formų ir spalvų lėkštes, papuoštas augalais, riešutais ar kalėdiniais žaisliukais.

„MedisLine“, („Domus galerija“)
„MedisLine“, („Domus galerija“)
DELFI / Domantas Pipas

Kalėdine dekoracija turi būti nei per didelė, nei per maža – ji turi puošti, o ne trukdyti maisto ritualui. Jei virš stalo kabo šviestuvas, dekoracijas galima tvirtinti ant jo – gražiai karodamos jos sukurs ypatingą šventinę nuotaiką jūsų stalui.

„Inhaus“, („Domus galerija“)
„Inhaus“, („Domus galerija“)
DELFI / Domantas Pipas

Natūralumas

Nors tai kiekvieno asmeninis pasirinkimas, pamažu grįžta mada svarbiausią šventės elementą – eglutę – rinktis tikrą, o ne dirbtinę.

Hubsch, DECOSENSE („Domus galerija“)
Hubsch, DECOSENSE („Domus galerija“)
Gamintojo nuotr.

Natūralus kvapas ir žavus asimetriškumas – geriau nei tobulos formos. Eglutę galima sodinti į metalinį kibirą, medinę dėžę arba tiesiog apsukti vazoną rudos spalvos popieriumi ir aprišti virvele.

Shutterstock nuotr.

Simboliai

O ką daryti tiems, kurie neturi atliekamos vietos eglutei? Dizainerė Julija siūlo paprastą išeitį, kuriai gausybę idėjų galima rasti interneto platybėse. Tai grafinės figūros, tvirtinamos ant sienos. Pasitelkite fantaziją ir suformuokite eglutės siluetą iš šakų, lempučių, savo šeimos nuotraukų ar kitų daiktų.

SAVEX, („Domus galerija“)
SAVEX, („Domus galerija“)
Gamintojo nuotr.

Vintažas – vis dar madingas

Vintažiniai aksesuarai žavūs tuo, kad sukelia lengvai melancholišką nuotaiką, o dar jei jie ištraukti iš vaikystės žaisliukų dėžutės – jausmas nepakartojamas... Tai gali būti senovinė lempučių girlianda virš valgomojo stalo, antikvariniai stikliniai žaisliukai, sukrauti į pintinę, mediniai arkliukai ar meduoliai, svyrantys nuo eglės šakų.

Užsakymo nr.: PT_73004316

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis